Bekijk of beluister hier de afleveringen van de Podcast of HOPE. Om de week op zondag om 10:00 uur komt er een nieuwe aflevering online!

#137 - Jorn Luka

Jorn Luka is een voormalig ondernemer uit de dance scene. Sinds 2020 staat hij bekend staat als de host van de populaire podcast The Trueman Show. Gedreven door nieuwsgierigheid en een zoektocht naar waarheid, gaat hij in gesprek met inspirerende gasten om dieper na te denken over de wereld en persoonlijke groei.

Lees meer »

#136 - Ernest van Nispen

Ernest van Nispen tot Pannerden is auteur van het boek 'Balkon Conversaties'. Hij is afgestudeerd in religiewetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en momenteel masterstudent Esoterie aan de Universiteit van Amsterdam en Filosofie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Lees meer »

#135 - Lisa Staal

Lisa Staal is een inspirator, spreker, trainer, coach en auteur van vier boeken. Ze is directeur van Stichting 'Liefde is Alles' en een expert op het gebied van liefde, relaties, seks, #MeToo en seksuele weerbaarheid.

Lees meer »

#134 - Guido Weijers

Guido Weijers is een bekende naam in de Nederlandse theaterwereld. Hij verweeft humor met filosofie in een unieke stand-up comedy stijl. Sinds zijn doorbraak in 2000, met de publieksprijs op Cameretten, heeft Guido niet alleen zes reguliere theatervoorstellingen door het land gespeeld, maar ook elf keer de traditionele Oudejaarsconference geproduceerd en uitgevoerd.

Lees meer »

#133 - Roek Lips

Roek Lips staat bekend om zijn werk als journalist, schrijver en voormalig netcoördinator bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Met een achtergrond in de media en leiderschap, richt hij zich tegenwoordig op het inspireren van individuen en organisaties. 

Lees meer »

#132 - Milan Somers

Milan Somers is ondernemer en expert in neurolinguïstisch programmeren (NLP) en hypnose. Als grondlegger van het Response Instituut en Hypnose Zorg Nederland, heeft hij innovatieve technieken zoals Quantum Hypnose en Timeline Jumping ontwikkeld.

Lees meer »

#131 - Carin Cuijpers

Carin Cuijpers is een gedreven sociaal innovator op het gebied van geluk en gezondheid. Met een achtergrond in gezondheidswetenschappen en ervaring in zowel academische onderzoek als beleidsontwikkeling bij de overheid, richt ze zich nu op het verhogen van maatschappelijk welzijn via haar sociale onderneming GeluksBV.

Lees meer »

#130 - Sander de Kramer

Sander de Kramer is een bekende journalist, hartstochtelijke humanist en innovatieve maatschappelijke werker. Als bondscoach leidde hij het Nederlands daklozenteam naar brons op het WK Daklozenvoetbal. Zijn diepe connectie met Sierra Leone, waar hij kinderen uit diamantmijnen redde en scholen oprichtte, leverde hem de eervolle titel van Chief op.

Lees meer »

#129 - Dirk de Wachter

Dirk de Wachter is een vooraanstaand psychiater, auteur en hoogleraar aan de KU Leuven. Hij heeft een rijke carrière in de psychiatrie, met een speciale focus op het concept van geluk in de hedendaagse westerse samenleving. De Wachter staat bekend om zijn diepgaande analyses en kritische blik op de maatschappij.

Lees meer »

#128 - Thijs Lindhout

Thijs Lindhout is een veelzijdige persoonlijkheid met een sterke focus op zelfontwikkeling. Hij combineert zijn passie voor duurzaamheid met ondernemerschap als oprichter van 'De Duurzame Adviseurs'. Sociaal betrokken, initieerde hij 'Rocking Up X-mas' om gezinnen een vreugdevolle kerst te bieden.

Lees meer »

#127 - Eric Mijnster

Eric Mijnster is een bevlogen spreker, schrijver en performer die zijn publiek meeneemt op een reis van zelfontdekking en persoonlijke groei. Hij is bekend om zijn vermogen om complexe thema's zoals tegenslag, keuzes, leiderschap, vergeving en liefde op een toegankelijke en herkenbare manier te presenteren.

Lees meer »

#126 - Jacqueline Way (English)

Jacqueline Way is the founder of 365give, an Canadian organization dedicated to creating a happier and more meaningful life through daily giving. She started this organization with her three-year-old son, driven by the simple idea: "Change the World 1 give, 1 day at a time.

Lees meer »

#124 - Rene Sprenger

René Sprenger is een inspirerende spreker, trainer, podcasthost, psycholoog en auteur, gespecialiseerd in het bevorderen van geluk en welzijn. Als oprichter van Vergroot Positiviteit combineert hij zijn expertise in sociale psychologie, mindfulness en ACT om anderen te helpen hun volle potentieel te bereiken.

Lees meer »

#123 - Laurien Meuter

Laurien Meuter transformeerde van een succesvolle bankier bij ABN AMRO naar een toegewijde sociale ondernemer. Haar inspirerende reis begon na een levensveranderende ervaring in Mumbai, waar ze geconfronteerd werd met extreme armoede.

Lees meer »

#122 - Cha Chi Versaci

Cha Chi Versaci is een bekende YouTube en TikTok influencer en oprichter van de stichting ‘Gamen voor Kinderen’. Vanuit zijn eigen ervaringen met een uitdagende jeugd, gebruikt hij sociale media om bewustzijn te creëren en steun te bieden aan met name jongeren.

Lees meer »

#121 - Fons Burger

Fons Burger is journalist, schrijver en activistisch ondernemer. Hij maakte naam in de journalistiek met scherpe onderzoeksverhalen en was onder andere hoofdredacteur van de Nieuwe Revu. In Rotterdam zette hij zich in voor de culturele sector, onder meer met het oprichten van het muziekcafé Rotown en uitgaanscentrum Nighttown.

Lees meer »

#120- Thijs Plokker

Thijs Plokker is een ervaren cardioloog in het Groene Hart Ziekenhuis, bestuurder bij het Medisch Specialistisch Bedrijf Gouda en bestuurslid bij de Vereniging leven met dood. Hij is bovendien een inspirerende auteur. In zijn boek ‘De Ervaring Maker’ onderzoekt hij het concept van het actief creëren van persoonlijke ervaringen. 

Lees meer »

#119 - Asha Lalai

Asha Lalai belichaamt, zoals haar naam al aangeeft, hoop. Als toegewijde pleitbezorger voor geluk en welzijn is Asha een voorvechter van positieve maatschappelijke veranderingen. Zij ziet geluk als een persoonlijk startpunt voor een betere wereld.

Lees meer »

#118 - Marcel van Silfhout

Marcel van Silfhout is onderzoeksjournalist en auteur, bekend om zijn diepgaande werken over voedselveiligheid en het spoorwegnet. Zijn boek "Uitgebeend" biedt een kritische blik op de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, terwijl "De Ontsporing" het Fyra-spoorwegfiasco onthult.

Lees meer »

#117 - Sheila Neijman

Sheila Neijman is een pionier in het veld van positieve psychologie. Ze gelooft hartstochtelijk in het investeren in menselijk geluk en ziet het als een levensstijl. Opgegroeid in een disfunctioneel gezin, vond ze haar roeping in zelfontwikkeling en heeft sindsdien talloze technieken bestudeerd, variërend van NLP tot meditatie.

Lees meer »

#116 - Anja Machielse

Anja Machielse is hoogleraar Humanisme en Sociale Weerbaarheid, evenals bijzonder hoogleraar Sociale Weerbaarheid van Ouderen. Ze heeft haar academische carrière gewijd aan het onderzoeken van de dynamieken van sociale relaties, met een bijzondere focus op ouderen.

Lees meer »

#115 - Inge van de Vorst

Inge van de Vorst is het creatieve brein achter 'De Liefdesdokter'. Wat ooit begon als een speelse inzamelingsactie, is nu een bloeiende sociale onderneming die zich inzet voor het delen van kennis over veilige hechting en verbinding.

Lees meer »

#114 - Marjolein van der Meulen

Marjolein van der Meulen is een innovatieve ondernemer en specialist in het onderbewuste en de biologie van het lichaam. Marjolein heeft haar levensuitdagingen omgezet in kracht en kennis. Woonachtig op Ibiza, heeft ze duizenden mensen begeleid en is ze de auteur van het boek 'Het leven is een workshop'.

Lees meer »

#113 - Bob de Wit

Professor Bob de Wit is Hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit. Bob is spreker en auteur van vele boeken en artikelen, waaronder 'Strategy: An International Perspective' dat wordt gebruikt op universiteiten en business schools in meer dan 70 landen.

Lees meer »

#112 - Anne de Jong

Anne de Jong is psycholoog, coach, relatietherapeut, trainer en opleider. Ze is oprichter en eigenaar van ‘NONONS’ en ‘De Relatiecoach’. In september 2020 is haar vierde boek ‘De geluksroute’ verschenen en in Juni 2023 haar vijfde boek ‘Sorry, schatje’.

Lees meer »

#111 - Roy Martina

Drs. Roy Martina is een wereldwijd bekende arts, trainer/spreker en livecoach. In zijn bijna vijftigjarige carrière heeft Roy maar liefst 88 boeken geschreven over het holistisch welzijn van de mens. Roy staat bekend om zijn benadering van genezing die verschillende traditionele en alternatieve methoden combineert.

Lees meer »

#110 - Michaéla Schippers

Michaéla Schippers is hoogleraar Gedrag- en Prestatiemanagement aan de Rotterdamse Managementschool van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze is gepromoveerd aan de afdeling Psychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Lees meer »

#109 - Lieven Annemans

Lieven Annemans is hoogleraar gezondheidseconomie en verbonden aan de faculteit geneeskunde van Universiteit Gent. Hij is ook auteur en heeft diverse boeken geschreven over onder ander geluk en de gezondheidszorg.

Lees meer »

#108 - Brahman Menor

Brahman Menor begon ooit als bodybuilder, tilde honderden kilo's en hield zich aan een calorierijk dieet. Door een spirituele ervaring maakte hij een 180 graden ommezwaai in zijn leven en ging op zoek naar de juiste voeding voor zijn lichaam. Brahman Menor leeft nu van prana wat inhoudt dat hij leeft zonder eten en drinken nodig te hebben.

Lees meer »

#107 - Maarten Oversier

Maarten Oversier is een bekende reïncarnatietherapeut. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring en zo’n 17.000 sessies met cliënten op zijn naam staan. Maarten geeft daarnaast trainingen aan therapeuten, helers en coaches in binnen- en buitenland.

Lees meer »

#106 - Paul van Schaik

De Rotterdamse Paul van Schaik staat ook wel bekend als Solomon Soul. Paul was vijftien jaar lang verslaggever voor diverse bekende tijdschriften. Ook heeft hij veel boeken geschreven. Totdat hij ontwaakte! 

Lees meer »

#105 - Ap Dijksterhuis

Ap Dijksterhuis is psycholoog, ondernemer, spreker, schrijver. organisatieadviseur en hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Als wetenschapper heeft Ap zich vanaf het begin beziggehouden met het bestuderen van onbewuste, intuïtieve processen. De laatste tien jaar richt zijn onderzoek zich echter vooral op geluk.

Lees meer »

#104 - Chiel van der Linden

Chiel van der Linden is ondernemer, spreker, inspirator en coach. Chiel stelde zich in 2006 de vraag: is het voor mij mogelijk om letterlijk de héle wereld een stukje gelukkiger te kleuren? Deze zoektocht vormde hem tot ‘Geluksman’.

Lees meer »

#103 - Alex van Galen

Alex van Galen is scenarioschrijver en auteur. Hij heeft het scenario geschreven voor Nederlandse films als "Michiel de Ruyter" en “Redbad”. Alex heeft ook meegewerkt aan talloze andere Nederlandse televisieproducties als "Rozengeur & Wodka Lime, "In de Vlaamsche pot", “Onderweg naar Morgen" en "Kees & Co ".

Lees meer »

#102 - Tijn Touber

Tijn Touber is een schrijver, muzikant, journalist, inspirator en meditatieleraar. Hij is ook de oprichter van de succesvolle band Lois Lane. Tijn schreef onder meer de titelsong voor de film Amsterdamned. Na dit muzikale avontuur richtte Tijn zich op persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit.

Lees meer »

#101 - Ron van Es

Ron van Es is een veelzijdig mentor, spreker, producent en film-, podcast- en televisiemaker. Hij richt zich met name op verdiepend leiderschap in je leven en je werk. Ron is eveneens oprichter van de ‘School for Purpose Leadership’.

Lees meer »

#100 - H.K.H. Prinses Laurentien van Oranje

Prinses Laurentien van Oranje-Nassau is getrouwd met Prins Constantijn, de jongste broer van Koning Willem-Alexander. Samen hebben ze drie kinderen. Prinses Laurentien staat bekend om haar actieve betrokkenheid bij verschillende maatschappelijke vraagstukken en om haar inzet voor het bevorderen van geletterdheid en leesvaardigheid.

Lees meer »

#99 - Hedy d'Ancona

Hedy d'Ancona had een indrukwekkende politieke carrière en bekleedde verschillende ministeriële functies in Nederland. Zo was Hedy staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur en zat ze tien jaar in het Europees Parlement.

Lees meer »

#98 - Jan Geurtz (2)

Jan Geurtz is een Nederlandse schrijver, leraar en spreker op het gebied van spiritualiteit en zelfontwikkeling. Hij heeft verschillende boeken geschreven, waaronder "De Opluchting" en "Verslaafd aan Liefde", die beide populair zijn geworden in Nederland.

Lees meer »

#97 - Jan Geurtz (1)

Jan Geurtz is een Nederlandse schrijver, leraar en spreker op het gebied van spiritualiteit en zelfontwikkeling. Hij heeft verschillende boeken geschreven, waaronder "De Opluchting" en "Verslaafd aan Liefde", die beide populair zijn geworden in Nederland.

Lees meer »

#96 - Dagmar Oudshoorn

Dagmar Oudshoorn is de directeur van Amnesty International Nederland. Ze is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de organisatie en zet zich in voor mensenrechten wereldwijd. Ze heeft ook gewerkt als Hoofd Operatiën bij de Nationale Politie, Eenheid Amsterdam.

Lees meer »

#95 - Verie Aarts

Verie Aarts heeft vele titels die haar passen. Zo mag je haar Full time dream chaser, Life Coach, Yogadocent, Ice Queen of Spiritueel Mentor noemen. Verie geeft vrouwen de kracht om hun dromen waar te maken. Dat doet ze door middel van transformerende workshops, programma's en reizen waarin yoga, koude en plezier samenkomen.

Lees meer »

#94 - Joris Linssen

Joris Linssen is een bekende Nederlandse tv-presentator, muzikant en schrijver. Joris presenteerde verschillende televisieprogramma's, zoals ”Joris' Showroom”, “Joris' Kerstboom”, “Taxi”, “Brok in de keel” en “Boeddha in de polder”. Het meest bekend werd Joris door het programma “Hello Goodbye”, waarin hij mensen op Schiphol aanspreekt die staan te wachten op een aankomst of een vertrek.

Lees meer »

#93 - Jan Rotmans

Professor Jan Rotmans is een Nederlandse hoogleraar in transities en duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is een bekend expert op het gebied van klimaatverandering, duurzaamheid en systeeminnovatie en heeft meer dan 250 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan.

Lees meer »

#92 - Remco Claassen (2)

Remco Claassen is volgens kenners de beste Nederlandse spreker, trainer en coach op het gebied van persoonlijk leiderschap en effectiviteit. Hij staat bekend om zijn directe en confronterende stijl van spreken en training geven, waarbij hij gebruik maakt van humor en voorbeelden uit zijn eigen ervaringen en die van anderen.

Lees meer »

#91 - Remco Claassen (1)

Remco Claassen is volgens kenners de beste Nederlandse spreker, trainer en coach op het gebied van persoonlijk leiderschap en effectiviteit. Hij staat bekend om zijn directe en confronterende stijl van spreken en training geven, waarbij hij gebruik maakt van humor en voorbeelden uit zijn eigen ervaringen en die van anderen.

Lees meer »

#90 - Thijs Borsten

Thijs Borsten is componist, pianist en theatermaker. Als zoon van operazangers werd Thijs al op jonge leeftijd gegrepen door de muziek. Na zijn opleiding als Improviserend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium is hij als pianist en componist actief in binnen- en buitenland. Naast componeren verzorgt Thijs arrangementen en timmert hij als producent aan de weg.

Lees meer »

#89 - Damiaan Denys

Damiaan Denys is een Vlaming die in Nederland werkt en woont. Hij behaalde een master Filosofie aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte en Geneeskunde aan de Universiteit van Leuven. Sinds 2007 is Damiaan hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam (UVA) en afdelingshoofd psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam.

Lees meer »

#88 - Pim van Lommel & Anke Merkx

Pim van Lommel is arts. Hij werkte van 1977 tot met 2003 als cardioloog in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. In 1986 startte hij zijn onderzoek naar Bijna-doodervaringen (BDE) bij patiënten die, voor een periode, klinisch dood waren geweest. In 2001 publiceerde hij zijn opzienbarende onderzoek in het fameuze medische tijdschrift The Lancet.

Lees meer »

#87 - Juglen Zwaan

Juglen Zwaan is spreker, schrijver, docent, voedingsdeskundige en orthomoleculair geneeskundige. Juglen heeft als missie om mensen bewust te maken van de relatie tussen voeding en gezondheid. Hij schreef de boeken ‘De supplementenwijzer’, ‘De voedingswijzer’ en ‘De receptenwijzer’.

Lees meer »

#86 - Hans Kazan

Hans Kazàn geldt als de bekendste goochelaar van het land. Nadat hij in Parijs het wereldkampioenschappen goochelen won, ging in 1976 zijn carrière in Nederland van start. Het begon met het programma ‘Ren je rot’, waarin hij goochelde. Vervolgens had hij ook eigen goochelshows bij de TROS en trad hij op als quizmaster in het veel bekeken programma ‘Prijzenslag’ bij RTL.

Lees meer »

#85 - Giel Beelen

Giel Beelen is een bekende radio-dj en presentator. Vanaf 1997 was Giel te horen op 3FM, Veronica, BNNVARA en NPO Radio 2. In een periode waar het niet zo lekker met hem ging, ontdekte Giel dat je niet alleen je lichaam maar ook je geest kunt trainen.

Lees meer »

#84 - Edwin Selij

Edwin Selij is een van de bekendste hypnotiseurs van Nederland. Hij kwam in contact met NLP en hypnose na een traumatische ervaring met zijn zes weken oude zoontje, die op een haar na een ernstige infectie overleefde. Dit zorgde ervoor dat hij stopte met drank en drugs en er achter kwam dat geluk en succes een kwestie is van doen.

Lees meer »

#83 - Dokter Juriaan

Juriaan Galavazi is arts, coach, spreker en auteur van de bestsellers “Van klacht naar kans” en “Jij bent de liefde”. Juriaan is een trendsettende arts met een nieuwe visie op gezondheid en vitaliteit. Jaren geleden heeft Juriaan het roer in zijn huisartspraktijk volledig omgegooid na zelf een burn-out te hebben meegemaakt.

Lees meer »

#82 - Emile Ratelband

Emile Ratelband is een Nederlands ondernemer die, nadat hij in de leer was geweest bij Tony Robbins, in de jaren ‘80 neurolinguïstisch programmeren in Nederland introduceerde. Hij heeft hierover ook diverse boeken geschreven. Emile noemt zichzelf 'entertrainer' (een samentrekking van entertainer en trainer).

Lees meer »

#81 - Tiny Kanters

Tiny Kanters MKM is een professionele lifecoach, auteur en inspirator. Tiny is gespecialiseerd in authentieke kracht, persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Hij heeft jarenlange ervaring bij de overheid, bedrijfsleven en als ondernemer.

Lees meer »

#80 - Emanuela Deyanova

Emanuela Deyanova is oprichter van de School of Love, relatietherapeut, spreker, maker van het liefdesprogramma LoveQuest en auteur. Als gediplomeerd Imago- en EFTtherapeut begeleid ze al jaren, in haar praktijk, stellen bij het versterken en verdiepen van hun relatie.

Lees meer »

#79 - Erik en Ria Pool Meeuwsen (2)

Erik en Ria Pool Meeuwsen zijn de oprichters van La Scuola, de academie voor levenskunst. Erik Pool is opgeleid als journalist, is schrijver en werkt als programmadirecteur Dialoog & Ethiek bij de rijksoverheid. Ria Pool Meeuwsen is opgeleid in theologie, communicatie, begeleidingskunde en filosofie en werkt als humanistisch raadsvrouw/geestelijk verzorgster in een woonzorgcentrum voor ouderen.

Lees meer »

#78 - Erik en Ria Pool Meeuwsen (1)

Erik en Ria Pool Meeuwsen zijn de oprichters van La Scuola, de academie voor levenskunst. Erik Pool is opgeleid als journalist, is schrijver en werkt als programmadirecteur Dialoog & Ethiek bij de rijksoverheid. Ria Pool Meeuwsen is opgeleid in theologie, communicatie, begeleidingskunde en filosofie en werkt als humanistisch raadsvrouw/geestelijk verzorgster in een woonzorgcentrum voor ouderen.

Lees meer »

#77 - Sanny Verhoeven

Sanny Verhoeven is presentatrice en actrice die bekend is van haar rollen in ondermeer Onderweg naar Morgen, Goede tijden, slechte tijden en ZOOP. Om overeind te blijven in de tv-wereld is ze zich gaan verdiepen in bewustzijn en persoonlijke groei.

Lees meer »

#76 - Brian de Mello

Brian de Mello is econoom, personal coach, ondernemer, marketeer, columnist, auteur en... optimist. Brian heeft een passie voor tekst en creatie die hij kwijt kan in zijn rol als hoofdredacteur van “The Optimist”, een tijdschrift dat streeft naar het bieden van positieve perspectieven.

Lees meer »

#75 - Mark Verhees

Mark Verhees is een Nederlandse schrijver, blogger en spreker die zich vooral richt op positieve psychologie. In 2011 plaatste Mark gedurende 1000 dagen een positief bericht op internet, om zo meer positiviteit in de wereld te brengen. Dat leidde in 2012 tot de oprichting van de organisatie “Voor Positiviteit”.

Lees meer »

#74 - Bert van Leeuwen

Bert van Leeuwen is een Nederlandse televisiepresentator. Hij is vooral bekend van programma's die hij presenteert voor de Evangelische Omroep (EO), zoals “Het Familiediner” waarin hij tracht mensen binnen een familie die een conflict hebben, met elkaar te verzoenen.

Lees meer »

#73 - Cuong Lu

De Boeddhistisch monnik Cuong Lu was twaalf jaar oud toen hij met zijn familie uit Vietnam naar Nederland vluchtte. De oorlog zat toen nog in zijn lijf. De enige taal die hij verstond was die van het gevecht. Totdat een klasgenoot tegen hem zei: “Wij hoeven niet te vechten Cuong, want wij zijn vrienden.” Die woorden zetten hem op het pad van vrede.

Lees meer »

#72 - Paul Smit

Filosoof en cabaretier Paul Smit is een van de meest gevraagde sprekers voor het bedrijfsleven. Hij combineert daarbij humor met neurowetenschap. Paul studeerde af op ‘de evolutie van het menselijk bewustzijn’ en schreef 13 boeken over filosofie, psychologie, neurowetenschap en non-dualiteit. Volgens Paul bestaat hij helemaal niet en is hij niet meer dan een tijdelijke verschijning in bewustzijn.

Lees meer »

#71 - Jorien Weterings

Jorien is een geboren Twentenaar. Ze studeerde cultuurwetenschappen en geschiedenis aan de Universiteit van Maastricht, Nijmegen, Dijon (Frankrijk) en Amsterdam. Na haar burn-out in 2013 is Jorien op het pad van de persoonlijke en spirituele ontwikkeling beland.

Lees meer »

#70 - Nikolaas Sintobin

Nikolaas Sintobin is een Vlaamse jezuïet, auteur en internetpastor. Nikolaas gaf op zijn 26e een glansrijke carrière in de advocatuur op om jezuïet te worden. Na zijn vijftien jaar durende opleiding tot priester, is Nikolaas internetpastor geworden. Hij woont met de Jezuïetenorde in de prachtige kerk De krijtberg aan het Singel in Amsterdam.

Lees meer »

#69 - Talia van Essen

Talia van Essen is coach, trainer, creatieveling en gelukonderzoekster. Haar missie is om met haar bedrijf “One moment a day” zoveel mogelijk mensen gelukkiger te maken. Talia zet de tools, die haar persoonlijk hielpen om uit een burn-out te komen, in om ook voor andere mensen de wereld een beetje mooier te maken.

Lees meer »

#68 - Willem Glaudemans

Willem Glaudemans is auteur, dichter, kunstenaar en vertaler. Sinds vele jaren houdt hij zich bezig met het onderwerp vergeving, zowel persoonlijk als door het geven van lezingen, cursussen, workshops en trainingen. Willem studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde. Na zijn promotie begon hij met het vertalen van spirituele boeken. Zo was hij medevertaler van de “Nag Hammadi-geschriften” en eindredacteur van “Een Cursus in Wonderen”.

Lees meer »

#67 - Jan Bouke Wijbrandi

Jan Bouke Wijbrandi is Internationaal econoom. Na zijn werk voor de Vrije Universiteit, waar hij Kerk in Actie oprichtte, en Artsen zonder Grenzen, werd Jan Bouke in 2001 directielid van Oxfam Novib. In 2008 werd hij benoemd tot algemeen directeur van UNICEF Nederland.

Lees meer »

#66 - Boukje Jongedijk

Boukje Jongedijk is advocaat en gespecialiseerd in omgevingsrecht en bouwrecht. Jarenlang heeft ze haar eigen advocatenkantoor in Oosterhout gehad. In juni 2020 heeft Boukje samen met haar man Vincent het vastgoedbedrijf van haar schoonvader overgenomen.

Lees meer »

#65 - David de Kock (2)

David de Kock van “365 Dagen Succesvol” behoort tot de meest invloedrijke hedendaagse denkers van Nederland over geluk, relaties en succes. Al sinds 1991 creëert David zelfstandig zijn eigen succes en bouwde hij een bedrijf op dat uitgroeide tot ruim 900 medewerkers.

Lees meer »

#64 - David de Kock (1)

David de Kock van “365 Dagen Succesvol” behoort tot de meest invloedrijke hedendaagse denkers van Nederland over geluk, relaties en succes. Al sinds 1991 creëert David zelfstandig zijn eigen succes en bouwde hij een bedrijf op dat uitgroeide tot ruim 900 medewerkers.

Lees meer »

#63 - Isabelle Feteris

Op haar zestiende was Isabelle Feteris niet tevreden met haar gezicht en haar figuur. Ze besloot daarom af te vallen en ontwikkelde een eetstoornis. Als gevolg hiervan leed ze aan extreem ondergewicht en werkten vele lichamelijke functies niet meer optimaal. Ze wilde echter blijven leven en begon keihard aan haar mindset te werken omdat ze van binnen wist dat dat haar gelukkig kon maken.

Lees meer »

#62 - Guido Walraven

Guido Walraven was van maart 2005 tot juli 2021 lector van het lectoraat “Dynamiek van de Stad” van Hogeschool Inholland te Rotterdam. Het lectoraat valt onder de paraplu van de onderzoeksagenda “De Gezonde Samenleving”.

Lees meer »

#61 - Alexander Rinnooy Kan

Dr. Alexander Rinnooy Kan studeerde wiskunde in Leiden. Hij werd in 1980 hoogleraar aan en in 1986 rector van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1991 werd Alexander Rinnooy Kan voorzitter van het VNO (later VNO/NCW). In 1996 werd hij bestuurder van de ING Groep en in 2006 voorzitter van de SER.

Lees meer »

#60 - Christopher van Drie

Christopher van Drie houdt zich al van jongs af aan bezig met vragen waar hij op school geen antwoorden op kon krijgen. Nadat hij als 19 jarige jongen in een crisis was beland voelde hij dat hij wat aan zijn negatieve gedachten en emoties moest gaan doen.

Lees meer »

#59 - Jacqueline van Noordenne

In 2013 liep Jacqueline van Noordenne door de bibliotheek in Hoeilaart (BE). Haar oog viel op een boek over geluk van Leo Bormans, genaamd 100% positivo. Ze werd gegrepen door het onderwerp, aangezien optimisme niet bij haar in het bloed zat.

Lees meer »

#58 - Leo Bormans & Qadir Nadery

Leo Bormans is geluksonderzoeker, schrijver en inspirator. Hij is auteur van internationale bestsellers als “The World Book of Happiness”, “The World Book of Hope” en “The World Book of Love”. Hij heeft zijn inzichten vertaald in vele publicaties rond geluk, liefde en hoop, zoals de populaire voorleesboeken 'Geluk voor Kinderen' en Felix zoekt Geluk'.

Lees meer »

#57 - Graziella Ricagnoli

Graziella Ricagnoli is Positief psycholoog, ECHA-specialist Hoogbegaafdheid en gastdocent Positieve Psychologie & Hoogbegaafdheid aan de Radboud Universiteit. Graziella helpt hoogbegaafde (jong) volwassenen bij de kunst van het leven.

Lees meer »

#56 - Dokter Tamara

Tamara de Weijer is huisarts. Tijdens haar carrière is ze zich steeds meer gaan verdiepen op de invloed van leefstijl, met name van voeding, op de gezondheid. Deze interesse kwam voort uit haar persoonlijke ervaring, maar ook uit wat ze in mijn praktijk terugzag. Volgens Tamara is er namelijk sprake van een enorme toename van leefstijl gerelateerde aandoeningen in onze samenleving.

Lees meer »

#55 - Janneke van der Meulen

Janneke van der Meulen heeft een sportief en bewust bestaan. Als roeister heeft ze al veel nationale en internationale successen op haar naam staan. Zo won ze in 2018 het wereldkampioenschap Kustroeien.

Lees meer »

#54 - Freek de Jonge

Freek de Jonge is cabaretier. Hij werd geboren in 1944 en groeide op in Friesland. In 1965 vertrekt hij naar Amsterdam voor zijn studie Culturele Antropologie, maar van studeren komt niet veel. Freek besteedde zijn tijd veel liever aan optreden. In zijn studententijd vormt Freek samen met Bram Vermeulen het duo Cabariolet.

Lees meer »

#53 - Mirjam Spitholt

Mirjam Spitholt is docent gelukskunde op Saxion Hogeschool. Ze heeft dat vak zelf ontwikkeld en geeft het aan zowel leerlingen als docenten. Daarnaast verzorgt Mirjam presentaties en trainingen voor het bedrijfsleven in binnen- en buitenland en praat ze zeer bewogen over het thema geluk. In 2018 schreef Mirjam het boek: “Wil je gelijk of wil je geluk?”.

Lees meer »

#52 - Herman Pleij

Herman Pleij is emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde. Hij is bij het grote publiek bekend van zijn optredens in DWDD. Herman werd in 1981 hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1992 tot 1994 was hij decaan van de Faculteit der Letteren.

Lees meer »

#51 - Wieteke van Dort (Tante Lien)

Wieteke van Dort is een Nederlandse actrice, cabaretière en zangeres, die onder meer bekend is geworden door vele kinderprogramma's en het Nederlands-Indische personage Tante Lien in de “Late Lien” Show.

Lees meer »

#50 - Mark Rutte & Highlights

Mark Rutte is sinds 14 oktober 2010 minister-president van Nederland en minister van Algemene Zaken en daarmee, na Ruud Lubbers, de op een na langstzittende minister-president in de Nederlandse geschiedenis. Hij is tevens politiek leider van de VVD.

Lees meer »

#49 - Pim Haselager

Professor Pim Haselager studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Pim is verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen als universitair hoofddocent en hoofdonderzoeker op het gebied van de Filosofie van Kunstmatige Intelligentie & Cognitieve Neurowetenschappen.

Lees meer »

#48 - Ben Cramer

Ben Cramer is een zanger die in 1947 is geboren in Amsterdam. In zijn carrière heeft hij 24 Top 40 singles en talloze albums geproduceerd waarvan er 4 onderscheiden zijn met „GOUD”. Ben was tussen 1967 en 1980 de meest gevraagde artiest van Nederland.

Lees meer »

#47 - Ranomi Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo is een professioneel zwemster. Zij is drievoudig olympisch kampioene, meervoudig Europees kampioene en meervoudig wereldkampioene. Kromowidjojo werd in 2012 olympisch kampioene op zowel de 50 als de 100 meter vrije slag.

Lees meer »

#46 - Erik Smithuis

Erik Smithuis is auteur, inspirator en oprichter van ICM Opleidingen en Trainingen. Erik heeft diverse inspirerende boeken geschreven over geluk en persoonlijke groei. Hij is ook een veelgevraagd spreker over (persoonlijk) leiderschap, samenwerken én hoe je als team/organisatie een succesvolle en positieve bedrijfscultuur kunt creëren.

Lees meer »

#45 - Henk Fransen

Henk Fransen is in 1985 afgestudeerd als arts. In 2016 heeft hij zich vrijwillig uit het artsenregister laten uitschrijven. Henk Fransen voert geen praktijk meer en behandelt ook geen patiënten meer. Hij geeft naar beste vermogen zijn mening en informeert mensen over hun zelfgenezend vermogen.

Lees meer »

#44 - Marjolein Berendsen

Marjolein Berendsen is oprichtster en eigenaar van opleidingsinstituut ZoMa Opleidingen en auteur van het succesvolle hand- en werkboek ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’. Ze is tevens founder en voorzitster van Stichting ZoMa. Haar opleidingsinstituut ZoMa Opleidingen heeft vestigingen in Westervoort en Moerkapelle.

Lees meer »

#43 - Inge Jager & Maria Grijpma

Inge Jager en Maria Grijpma zijn auteurs van de boekenreeks “Klein Geluk”. Maria werkte ruim 40 jaar in de gezondheidszorg waarvan de laatste 7 jaar als verpleegkundige in de terminale thuiszorg. Ze begeleidde veel zieken en hun families. Maria begeleidde vrouwengroepen in Nepal, houdt van de magie van het leven en van zingen.

Lees meer »

#42 - Hans Peter Roel

Hans Peter Roel is een veelgelezen auteur van een aantal internationale bestsellers. Inmiddels heeft hij maar liefst 27 titels op zijn naam staan en komen er per jaar twee tot drie nieuwe titels bij. Zijn bekendste boeken zijn Ki, De Vierde Dimensie, Op zoek naar de hemel, Tijdloze liefde en Eindeloos.

Lees meer »

#41 - Erika Diender

Erika Diender is voorzitter College van Bestuur bij Quadraam, een onderwijsgroep uit Gelderland waaronder 14 middelbare scholen in de regio Arnhem, De Liemers en Overbetuwe vallen. Daarnaast is ze lid van de Raad van Toezicht bij SLO in Utrecht.

Lees meer »

#40 - Albert Sonneveld

Albert Sonnevelt is psycholoog, auteur en ondernemer. Met zijn bedrijf “Sonnevelt, opleiders voor vitaal leven” won hij en zijn team 7 jaar op rij de prijs voor ‘Beste Opleider van Nederland. Met zo’n 1.600 studenten per jaar en 70+ docenten is hij marktleider in zijn markt.

Lees meer »

#39 - Jaap Bressers & Otwin van Dijk (2)

Otwin van Dijk is oud-tweede kamerlid en burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek. Tot deze gemeente, met circa 40.000 inwoners, behoren onder andere de plaatsen Gendringen, Heelweg, Terborg en Varsseveld. Op zijn 18e jaar brak Otwin tijdens een duik in een bergmeer zijn nekwervel. Als gevolg daarvan zit hij vanaf de zomer van 1993 met een dwarslaesie in een rolstoel.

Lees meer »

#38 - Jaap Bressers & Otwin van Dijk (1)

Jaap Bressers is een inspirerend spreker, auteur en sociaal ondernemer. Hij is schrijver van de boeken “Waar een wiel is, is een weg” en “Pak je carlosmoment”. Jaap is ook de man achter de stichting Carlosmomentjes en het gelijknamige platform en geluksapp.

Lees meer »

#37 - Jochem van Gelder

Jochem van Gelder kwam in 1979 voor het eerst op televisie in het programma Stuif es in en trad op tussen, toen populaire artiesten, als Luv, Spargo en BZN. In 1983 won hij met een bandparodieoptreden, KRO's Zomeravondshow van Henny Huisman, de voorloper van de Playbackshow.

Lees meer »

#36 - John Berends

Op 23 januari 2019 werd John Berends door de koning beëdigd tot commissaris van de Koning in de provincie Gelderland. Hij volgde daarmee Clemens Cornielje op. Eerder was John Berends burgemeester van de gemeenten Harderwijk en Apeldoorn.

Lees meer »

#35 - Stefan Paas

Stefan Paas is een Nederlands theoloog en publicist. Hij is hoogleraar missiologie en interculturele theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en hoogleraar missiologie aan de Theologische Universiteit Kampen. Per april 2018 is hij eveneens benoemd als directeur van een nieuw onderzoekscentrum met de naam “Kerk en Missie in de westerse wereld”.

Lees meer »

#34 - Eric van Deutekom & Nicole Lieve

Eric van Deutekom is werkzaam bij de Afdeling Intake&Service bij de Politie Arnhem en Nicole Lieve is Strategisch adviseur ondermijning bij de Politie Nederland. In de Podcast of HOPE vertellen Eric en Nicole over geluk in het politiewerk.

Lees meer »

#33 - Huub Hieltjes

Huub Hieltjes is sinds 21 februari 2020 burgemeester van de gemeente Duiven. Voordat Huub Hieltjes burgemeester werd heeft hij ervaring opgedaan bij onder meer de provincie, het waterschap, de rijksoverheid en de VVD in Gelderland en Zuid-Holland. 

Lees meer »

#32 - Hannah Cuppen

Hannah Cuppen is therapeut, trainer en auteur van de bestsellers Liefdesbang, Liefdeskunst en Liefdesroep. Liefdesbang werd ‘Het Beste Spirituele Boek’ van 2015. In het boek beschrijft Hannah vanuit haar eigen ervaring hoe verlatings- en bindingsangst afhankelijkheidsrelaties creëert en hoe je deze dynamiek kunt helen.

Lees meer »

#31 - Caroline van der Plas

Caroline van der Plas is een voormalig journaliste en mede-oprichter en lijsttrekker van de politieke partij BoerBurgerBeweging. Na de tweede Kamerverkiezing van 2021 behaalde de BoerBurgerBeweging één zetel waardoor Caroline van der Plas tweede kamerlid werd.

Lees meer »

#30 - De Slagersdochters

Linda, dochter van slager Spaanbroek uit ‘s-Gravenzande en Angela, dochter van slager Mastwijk uit Utrecht/Lombok zijn bekend van hun podcast en radioshow “De Slagersdochters”. In hun podcast en hun bedrijf “Shift Academy” leggen ze uit hoe, volgens de “3 principes”, de menselijke ervaring tot stand komt.

Lees meer »

#29 - Meike Bartels & Anne Landvreugd

Meike Bartels is hoogleraar "Genetica en Welbevinden" bij de afdeling Biologische Psychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam en wordt daarom wel geluksprofessor genoemd. Zij wordt vergezeld door haar promovendus Anne Landvreugd die onder meer onderzoek doet naar het verband tussen licht en geluk.

Lees meer »

#28 - Patrick Kicken

Patrick Kicken begon zijn radio carrière als DJ in december 1989. Tot 2016 was hij onder andere te horen op 3FM en Radio Veronica met programma’s als De Havermoutshow, Nachtwacht, Kicken voor je kiezen, Kicken wordt wakker en Kicken’s volle vrijdagshow.

Lees meer »

#27 - Joris Voorhoeve

Professor Joris Voorhoeve werd in 1982 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Voorhoeve volgde in 1986 Ed Nijpels op als fractieleider van de VVD en bleef dat tot april 1990. Van augustus 1994 tot augustus 1998 was hij minister van Defensie.

Lees meer »

#26 - Maarten van Rossem & Jan Terlouw (2)

In de 26ste aflevering van de Podcast of HOPE hebben we twee mastodonten te gast. Maarten van Rossem is niet alleen Nederlands bekendste historicus en Amerikadeskundige, hij is ook een veelgevraagd commentator op radio en televisie. Regelmatig is Maarten van Rossem te zien in programma’s als Jinek, Op1 en de slimste Mens. Hij heeft zelfs een eigen tijdschrift, genaamd Maarten!

Lees meer »

#25 - Maarten van Rossem & Jan Terlouw (1)

In de 25ste aflevering van de Podcast of HOPE hebben we twee mastodonten te gast. Maarten van Rossem is niet alleen Nederlands bekendste historicus en Amerikadeskundige, hij is ook een veelgevraagd commentator op radio en televisie. Regelmatig is Maarten van Rossem te zien in programma’s als Jinek, Op1 en de slimste Mens. Hij heeft zelfs een eigen tijdschrift, genaamd Maarten!

Lees meer »

#24 - Angela van Dinther

Angela van Dinther is psychodynamische therapeut en haar missie is om andere mensen gelukkig te maken. In haar succesvolle praktijk “Gelukkig jezelf” helpt ze mensen die onder andere last hebben van weinig of geen zelfvertrouwen, een negatief zelfbeeld, ongelukkige gevoelens, burn-outs, faalangst en onzekerheid.

Lees meer »

#23 - Gerjo Schepers

Gerjo Schepers is een social ondernemer en helpt mensen om zich gezonder en vitaler te voelen. Met zijn bedrijf “Liemers Vitaal” probeert Gerjo mensen aan het bewegen te krijgen. Gerjo richt zijn pijlers bovendien op een doelgroep die het wat minder heeft en/of financiële zorgen kent.

Lees meer »

#22 - Ruut Veenhoven

Al bijna 40 jaar wordt Ruut Veenhoven (78) dé geluksprofessor van Nederland en de peetvader van geluksstudies genoemd. Ruut is emeritus hoogleraar sociale condities in menselijk geluk. Sinds 1985 is hij de directeur van de World Database of Happiness waarin alle (inter)nationale onderzoeken naar geluk zijn terug te vinden.

Lees meer »

#21 - Petra van Dreumel

Petra van Dreumel is illustrator en auteur van een tweetal geluksboeken. In “Van Dromen naar Doen” geeft ze de lezers handvatten om in 40 dagen gelukkig te worden. In de Podcast deelt ze haar kennis met de kijkers en luisteraars.

Lees meer »

#20 - Jan Ummenthum & Astrid Huitink

Jan Ummenthum heeft na 43 jaar in 2021 afscheid genomen als directievoorzitter bij Rabobank Arnhem. In die tijd is Jan nauw betrokken geweest bij de (regionale) ontwikkeling van HOPE XXL. Veel trachtprojecten zijn dan ook met de steun van de Rabobank in Gelderland tot stand gekomen.

Lees meer »

#19 - Henry Mentink

Henry Mentink is rasondernemer met een groen tintje. In 1994 nam hij het initiatief voor de eerste professionele Wereldwinkel en in 2002 zette Henry met behulp van crowdfunding het deelautobedrijf “MyWheels” op de kaart. Ook stond Henry Mentink mede aan de wieg van de “Nu Spaarpas”, een spaarsysteem waarbij je wordt beloond voor de aanschaf van duurzame producten en diensten.

Lees meer »

#18 - Bert Simhoffer

Bert Simhoffer is een bekende acteur en zanger. Hij speelde in talloze operettes en musicals zoals Titanic, Rembrandt, Kuifje; De Zonnetempel, Anatevka en Mary Poppins. In de voorstelling “Kleine Dingen” vertolkt Bert de hoofdrol.

Lees meer »

#17 - Annette Nobuntu Mul

Annette Mul is coach, therapeut, docent en spreker. Ze is de motor achter de opleiding “Ubuntu, leiderschap en burgerschap” aan de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden. In deze aflevering spreken we met haar over een filosofie uit het zuidelijke deel van Afrika, genaamd Ubuntu waarover Annette een boek “Opsoek naar Ubuntu” heeft geschreven.

Lees meer »

#16 - Peter van Uhm

Peter van Uhm was van 2005 tot en met 2008 commandant Landstrijdkrachten. Op 17 april 2008 werd hij benoemd tot generaal en commandant der Strijdkrachten. Op 18 april 2008 kwam zijn zoon eerste luitenant Dennis van Uhm op 23-jarige leeftijd in Uruzgan om het leven door een aanslag met een berm bom.

Lees meer »

#15 - Herman Wijffels & Klaas van Egmond

Herman Wijffels en Klaas van Egmond komen vandaag hun gedachten over geluk met ons delen. Herman Wijffels was directievoorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en bewindvoerder bij de Wereldbank. In 2006/2007 legde hij als informateur het fundament onder het vierde Kabinet Balkenende.

Lees meer »

#14 - Henk Nijland & Alex Claus

Henk Nijland en Alex Claus zijn vrijwilligers op de ijsbaan in Duiven. De tijdelijke ijsbaan van circa 1000 m2 is de grootste overdekte ijsbaan van Gelderland en trekt jaarlijks ongeveer 100.000 bezoekers. De opbrengst van de ijsbaan wordt besteed aan goede doelen, waaronder aan de bijna 450 minimagezinnen uit de gemeentes Westervoort, Duiven en Zevenaar.

Lees meer »

#13 - Hugo von Meijenfeldt

Hugo von Meijenfeldt, Senior Sustainability Advisor bij de Verenigde Naties (VN) en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is vandaag te gast in de studio. Hugo weet alles over de lange termijn doelen van de VN. Deze Sustainable Development Goal (SDG's) zijn ook de leidraad geweest voor de Liemerlist van HOPE XXL.

Lees meer »

#12 - Martine Reesink

Vandaag is de gelukkigste onbekende Gelderlander te gast in de podcast! Martine Reesink is geboren met een bindweefsel aandoening en kwam daar 10 jaar geleden achter. Een heftige periode, maar ze heeft eindelijk een antwoord op veel van haar vragen.

Lees meer »

#11 - Herbert Damen & Henk Hendriks

Naast de liefde die Henk Hendriks en Herbert Damen al 46 jaar voor elkaar hebben, kwam daar 22 jaar geleden een derde liefde bij: Gambia. Naast de enorme armoede die Herbert en Henk daar zagen toen ze op vakantie waren, ontmoetten ze ook ontzettend veel gelukkige en liefdevolle mensen.

Lees meer »

#10 - Nico Wissing

Nico Wissing is oprichter en eigenaar van NL Greenlabel, GreenM2 en Studio Nico Wissing. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in tuin- en landschapsontwerpen en wordt door velen gezien als “Groene Visionair”. Geluk haalt Nico uit het in balans zijn met zijn omgeving en in harmonie met de natuur leven.

Lees meer »

#9 - Stan Nijenhuis & Alain Dikken

Stan Nijenhuis en Alain Dikken zijn vandaag te gast in de podcast. Twee jaar geleden gingen ze uit de kleren om discriminatie op basis van huidskleur te bestrijden. Het resultaat was een boek genaamd Marble or Bronze… WTF (MORB).

Lees meer »

#8 - Bart Jan Krouwel & Bas Rüter

Vandaag hebben we twee heren uit de bankenwereld, die duurzaamheid ontzettend belangrijk vinden, aan tafel. Bart Jan Krouwel, medeoprichter en voormalig directeur van de Triodos Bank en voormalige directeur Duurzaamheid & Sociale Innovatie van de Rabobank en Bas Rüter, opvolger van Bart Jan Krouwel en momenteel werkzaam bij de Rabobank als director of Sustainability & Climate.

Lees meer »

#7 - Chris van de Ven & Frits Bloemberg

De Podcast of HOPE is zoals velen van jullie weten een initiatief van HOPE XXL. Vandaag hebben we de oprichter van HOPE XXL, Chris van de Ven, samen met Frits Bloemberg, die ook vanaf het begin bij het initiatief betrokken is, aan tafel. Vandaag lichten ze toe waarom HOPE XXL en haar missie om het gelukscijfer voor iedere wereldburger op een acht te krijgen zo belangrijk en nodig is.

Lees meer »

#6 - Margot Ribberink

Margot Ribberink liet twee jaar geleden haar carrière als bekende weervrouw bij RTL achter zich en begon aan iets waar ze veel gelukkiger van wordt. Ze strijdt dagelijks voor het klimaat en gaat hierover graag in gesprek met anderen. Vandaag gaat ze het gesprek en de discussie aan met onze presentatoren Cliff en Nick.

Lees meer »

#5 - Luciën van Riswijk & Arend van Hout

In deze Podcast of HOPE hebben we de twee burgervaders van de gemeente Westervoort en de gemeente Zevenaar op bezoek. Lucien en Arend praten openhartig over hun geluksmomentjes en wat geluk voor een invloed heeft op hun dagelijkse leven en het werk van burgemeester.

Lees meer »

#4 - Gemma Tiedink

Van alle leden van het College van de gemeente Duiven die we in de podcast te gast zouden kunnen hebben, is Gemma Tiedink de beste match. Gemma Tiedink is namelijk wethouder van geluk bij de gemeente Duiven. Bij elk besluit dat Gemma neemt, vraagt zij zich af ‘draagt dit echt bij aan het geluk van onze inwoners?’.

Lees meer »

#3 - Ted Prost & Tika-Danee Somers

Vele studenten menen zich minder gelukkig te voelen in de corona tijd. Eenzaamheid en onzekerheid spelen hierbij een rol. Vandaag gaan de vaste presentatoren, Nick Dreijer en Cliff Vissers, in gesprek over dit onderwerp met studenten en Maatschappelijk Diensttijd (MDT) coaches Tika-Danée Somer en Ted Prost.

Lees meer »

#2 - Rosalie De Graaf & Merlijn van den Toren

Deze week is Nederland bekendste street artist Rosalie de Graaf en MDT jongere Merlijn van den Toren te gast in onze studio. Rosalie en Merlijn kennen elkaar via het MDT (Maatschappelijke Diensttijd) project van Zooi naar Mooi waarmee ze met een groep MDT jongeren ongewenste graffiti veranderen in mooie street art in Duiven en Westervoort.

Lees meer »

#1 - Maarten Delen & Leon Lucas

In deze eerste aflevering van de Podcast of Hope ontvangen wij Leon Lucas en Maarten Delen. Leon is rector van het Candea College in Duiven en Maarten van het Liemers College in Zevenaar. Met hen praten we onder meer over geluk in hun leven en het onderwijs.

Lees meer »

Volg de Podcast of HOPE op onze socials voor de laatste nieuwtjes over de shows, de gasten en de presentatoren