#122 - Cha Chi Versaci

Gepubliceerd op 31 december 2023 om 10:00

Cha Chi Versaci is een bekende YouTube en TikTok influencer en oprichter van de stichting ‘Gamen voor Kinderen’. Vanuit zijn eigen ervaringen met een uitdagende jeugd, gebruikt hij sociale media om bewustzijn te creëren en steun te bieden aan met name jongeren.

Door zijn eigen passie voor gamen heeft hij een stichting opgericht om kinderen vreugde en een uitlaatklep te bieden en hen te inspireren om, ondanks tegenslagen, positief te blijven.

In de podcast spreekt Cha Chi openhartig over zijn passie voor het brengen van geluk in het leven van anderen en hoe dit voor hem persoonlijk essentieel is voor zijn eigen geluk. Hij deelt zijn moeilijke jeugdervaringen, die hem hebben gevormd en hem hebben geïnspireerd om anderen te helpen. Gamen speelde een belangrijke rol in zijn jeugd en bracht hem veel vreugde. Deze ervaring leidde ertoe dat hij besloot Playstations uit te delen aan kinderen, om hen hetzelfde geluk te bieden. Zijn moeilijke jeugd maakte hem tot een vechter en hielp hem zijn doelen te bereiken. Hij vertelt over de invloed van Oprah Winfrey op zijn beslissing om rijk te worden, zodat hij anderen kon helpen. Cha Chi moedigt iedereen aan om te geven aan degenen die het nodig hebben en de vreugde van geven te ervaren. Zijn ambitie is om zijn donaties, waarbij hij momenteel 3.500 euro per YouTube-video weggeeft, te verhogen en streeft naar 10.000 euro. Als bekende influencer ziet hij het als zijn missie om mensen positief te beïnvloeden, vooral kinderen die zich vaak onterecht schuldig voelen over situaties buiten hun controle. Hij benadrukt het belang van het overwinnen van crisissen in het leven, wijzend op het succes van veel mensen die uit diepe dalen zijn geklommen. Cha Chi adviseert om naar je hart te luisteren en geeft praktische tips, zoals aan Cliff over hoe hij als DJ kan doorbreken. Verder bespreekt hij de veranderingen in de wereld, de impact op het onderwijs en deelt hij verhalen over het werk van zijn stichting. Cha Chi legt uit hoe gamen een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn leven en waarom hij ervoor koos om PlayStation 5-consoles weg te geven. Zijn boodschap aan de wereld is dat als je iets voor een ander kunt betekenen, waarom zou je dat dan niet doen? Hij sluit af met een ontroerend verhaal over hoe elke PlayStation die hij weggeeft symbolisch een deel van zijn overleden oom bevat, die door zijn vader werd vermoord. Dit verhaal toont zijn diepe persoonlijke betrokkenheid bij zijn acties en zijn wens om positieve verandering te brengen.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast of HOPE komen interessante gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Om de week op zondag om 10:00 uur komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of HOPE, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness