#95 - Verie Aarts

Gepubliceerd op 23 april 2023 om 10:00

Verie Aarts heeft vele titels die haar passen. Zo mag je haar Full time dream chaser, Life Coach, Yogadocent, Ice Queen of Spiritueel Mentor noemen. Verie geeft vrouwen de kracht om hun dromen waar te maken. Dat doet ze door middel van transformerende workshops, programma's en reizen waarin yoga, koude en plezier samenkomen.

Zo geeft ze regelmatig Ice Queen sessies waarin ze dappere dames meeneemt in haar ijsbad, organiseert ze winter-retraites in de sneeuw en kan je haar boeken voor een 1-op-1 coaching sessie, waarbij ze vrouwen terugvoert naar de kern van hun zijn en ze hiermee volop in hun vrouwelijke kracht laat staan. 

In de podcast vertelt Verie dat geluk er vaak voor haar is en dat ze hier heel dankbaar voor is. Ze is een groot deel van haar leven ongelukkig geweest. Ze heeft de ervaring dat alles in het leven vergankelijk is, dus ook de periodes van ongeluk. Ze kan dan ook intens genieten van momenten van verdriet. Het leven is nu eenmaal een aaneenschakeling van ups en downs. In momenten van downs kan ze weer genieten van het uitzicht op de up. Ze beseft dat ze in overvloed leeft en dat het maar gevoelens zijn. Ze hoeft namelijk niet, zoals zoveel anderen, in deze wereld te overleven. We hebben het over haar doel in het leven en hoe ze daar achter is gekomen. Ze vertelt dat ze, op haar route na haar herstel van depressie, samen met Wim Hof diverse keren heeft meegedaan aan het beklimmen van de Kilimanjaro in haar korte broek. Dit heeft haar geholpen om weer een beetje het licht te zien. Ze is daarna een vierjarige yogaopleiding met meditatieoefeningen gaan doen. Hierna volgden cursussen in haptotherapie en self healing sessies waar ze erachter kwam dat de liefde in haar zelf zit. Inmiddels was ze Wim Hof opleider geworden en startte ze haar eigen coaching praktijk. Ze vertelt hoe ze daar de ijsbad-methode voor inzet en hoe ze daarmee mensen helpt. We hebben het verder samen over angsten. Verie vertelt dat ze in de baarmoeder al doodsangsten had en daar ook de angsten van haar vader heeft gevoeld. Deze angsten heeft ze jarenlang op zichzelf betrokken. Inmiddels is ze hiervan genezen en heeft ze er een kracht van gemaakt. Verie legt uit hoe ze tegenwoordig in het werk met haar cliënten de energie zijn werk laat doen. Ze vertelt dat ze daarom zichzelf het liefst ook niet als coach ziet, maar eerder als een mentor of eigenlijk gewoon als Verie. Ze heeft het idee dat de wereld aan het veranderen is en dat we allemaal steeds meer gaan leven in overgave en dat alles dat je nodig hebt er op een gegeven moment gewoon is. Wij hebben het samen over pijn en wat pijn precies is. We komen weer op het ijsbad terug en hoe het lichaam je probeert te beschermen tegen pijn. Als je je hierin weet over te geven kan je terecht te komen op het punt van innerlijke vrede. Verie legt uit voor wie een ijsbad wel en voor wie ijsbad niet heilzaam kan zijn en hoe je dit kunt weten of voelen. We hebben nog over ons hogere zelf en hoe dit je kan vertellen wat je hebt te leren in dit leven, wat je zielsverlangen is. Verie legt als laatste uit waarom dit weten je kan helpen om lichter te leven.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness