#123 - Laurien Meuter

Gepubliceerd op 14 januari 2024 om 10:00

Laurien Meuter transformeerde van een succesvolle bankier bij ABN AMRO naar een toegewijde sociale ondernemer. Haar inspirerende reis begon na een levensveranderende ervaring in Mumbai, waar ze geconfronteerd werd met extreme armoede.

Dit leidde tot de oprichting van Tiny Miracles in 2010, een stichting gericht op het bestrijden van armoede in India door middel van een holistische aanpak, inclusief onderwijs, gezondheidszorg, vaardigheidstraining en werkgelegenheid. Haar werk heeft internationaal erkenning gekregen en in 2020 werd ze benoemd tot Alumnus van het Jaar door de Rijksuniversiteit Groningen.

In de podcast neemt Laurien ons mee op een inspirerende reis naar geluk en zelfontplooiing. Met een achtergrond als zuidas-bankier, deelt Laurien haar transformatieve ervaringen vanaf de drukke financiële straten naar de oprichting van Tiny Miracles in India. Haar verhaal is een getuigenis van het volgen van je hart en het vinden van voldoening in het helpen van anderen. Laurien vertelt over haar dagelijkse routine, waarbij ze vroeg opstaat om een meditatieve toestand te bereiken die haar een diep gevoel van geluk brengt. Deze momenten van stilte en reflectie zijn een openbaring voor haar, vooral in een leven vol drukte en turbulentie. Ze benadrukt het belang van alleen zijn, zelfs voor een paar momenten, als een weg naar innerlijke rust. Haar reis naar India, waar ze voor het eerst stappen zette in een onbekende wereld, is een keerpunt in haar leven. Laurien deelt hoe deze ervaring leidde tot de oprichting van Tiny Miracles, een Fairtrade onderneming die inmiddels duizenden mensen tewerkstelt en met name producten maakt voor de firma Rituals. Haar verhaal is een inspirerende herinnering dat geluk niet alleen gevonden wordt in het bereiken van persoonlijke doelen, maar vooral in het empoweren van anderen. Laurien gaat dieper in op de lessen die ze heeft geleerd tijdens haar tijd in India. Ze spreekt over het doorbreken van de armoedecirkel door onderwijs en de generatie van morgen. De eenvoudige, doch krachtige verhalen van hoe ze plezier en geluk brengt in het leven van de lokale gemeenschap, zijn zowel ontroerend als motiverend. De podcast verkent ook de filosofische aspecten van de verschillen tussen arm en rijk en hoe we deze wereldwijde problemen kunnen benaderen. Laurien's unieke perspectief, verrijkt met een persoonlijk verhaal over een waterpot die ze meebrengt naar de studio, geeft ons een nieuw inzicht in wat het betekent om echt gelukkig te zijn. De podcast sluit af met Laurien's ultieme gelukstip: "Zet een eerste stap, hoe klein ook."

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast of HOPE komen interessante gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Om de week op zondag om 10:00 uur komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of HOPE, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness