#44 - Marjolein Berendsen

Gepubliceerd op 27 maart 2022 om 10:00

Marjolein Berendsen is oprichtster en eigenaar van opleidingsinstituut ZoMa Opleidingen en auteur van het succesvolle hand- en werkboek ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’. Ze is tevens founder en voorzitster van Stichting ZoMa. Haar opleidingsinstituut ZoMa Opleidingen heeft vestigingen in Westervoort en Moerkapelle.

Hier volgen jaarlijks circa 3000 mensen een Reiki cursus en worden circa 1000 mensen opgeleid tot holistisch therapeut. Met haar stichting ZoMa richt ze zich op Ronald Mac Donaldhuizen, hospices, blijf van mijn lijf huizen, verzorgingstehuizen en inloophuizen voor mensen met kanker. Hier geven vrijwilligers gratis Reiki sessies.

In de podcast praten we met Marjolein over de liefde die we in essentie zijn en het geluk dat al in ons zit. Ze legt uit hoe fijn het is om thuis te zijn bij jezelf. Ook hebben we het over het nemen van leiderschap over je eigen mooiste leven en over hoe je moeiteloos gelukkig kan zijn door alles te omarmen dat er is. Marjolein legt uit wat holisme is en hoe je holistisch kunt leven. We hebben het over energie en wat de gevolgen kunnen zijn van een laag energetisch niveau. Marjolein legt uit wat Reiki is en hoe dit het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert. We praten over deze tijd van afleiding en hoe belangrijk het is, met name voor kinderen, dat je af en toe even uitcheckt. Ook hebben we het over bewust leven, het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen leven en eigen geluk en over het zijn met alles dat er is. Marjolein vertelt verder nog over het hebben van een ziels- of levensmissie en ze legt uit wat het verschil is tussen het invullen en het aanvullen van je leven.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness