#7 - Chris van de Ven & Frits Bloemberg

Gepubliceerd op 6 juni 2021 om 10:00

De Podcast of HOPE is zoals velen van jullie weten een initiatief van HOPE XXL. Vandaag hebben we de oprichter van HOPE XXL, Chris van de Ven, samen met Frits Bloemberg, die ook vanaf het begin bij het initiatief betrokken is, aan tafel. Vandaag lichten ze toe waarom HOPE XXL en haar missie om het gelukscijfer voor iedere wereldburger op een acht te krijgen zo belangrijk en nodig is.

Ook zijn Chris en Frits er van overtuigd dat er een aantal randvoorwaarden zijn voordat iemand de kans krijgt om over geluk na te denken en er aan te werken. Waarom en hoe? Dat hoor je in deze aflevering.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness