#36 - John Berends

Gepubliceerd op 30 januari 2022 om 10:00

Op 23 januari 2019 werd John Berends door de koning beëdigd tot commissaris van de Koning in de provincie Gelderland. Hij volgde daarmee Clemens Cornielje op. Eerder was John Berends burgemeester van de gemeenten Harderwijk en Apeldoorn.

In de podcast legt hij uit wat de functie van commissaris van de koning feitelijk inhoud. Hij vertelt open over zijn privéleven en de hobby’s en dingen die hem gelukkig maken. Wij horen dat hij het belangrijk vindt dat wij ons regelmatig beseffen hoe goed we het in Nederland hebben en dat we oog moeten blijven hebben voor de onderkant van de bevolking. Hij vertelt over de life changing momenten in zijn leven en de rol van dankbaarheid daarin. Hij adviseert iedereen om aandacht te geven aan de dingen die wel goed gaan in onze samenleving en ons niet te veel te richten op het nieuws uit de media aangezien zij zich voornamelijk richten op de dingen die niet goed gaan.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness