#14 - Henk Nijland & Alex Claus

Gepubliceerd op 29 augustus 2021 om 10:00

Henk Nijland en Alex Claus zijn vrijwilligers op de ijsbaan in Duiven. De tijdelijke ijsbaan van circa 1000 m2 is de grootste overdekte ijsbaan van Gelderland en trekt jaarlijks ongeveer 100.000 bezoekers. De opbrengst van de ijsbaan wordt besteed aan goede doelen, waaronder aan de bijna 450 minimagezinnen uit de gemeentes Westervoort, Duiven en Zevenaar.

Zij mogen, uit de opbrengst van het evenement, jaarlijks dankbaar een gevuld kerstpakket in ontvangst nemen. Om de ijsbaan mogelijk te maken is deze afhankelijk van de circa 130 vrijwilligers die jaarlijks veel van hun vrije tijd in het evenement steken. Henk Nijland en Alex Claus leggen in de podcast uit waarom zij hun tijd en energie in de ijsbaan steken en hoe dit, bij hun beide en bij anderen, bijdraagt tot geluk.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness