#107 - Maarten Oversier

Gepubliceerd op 16 juli 2023 om 10:00

Maarten Oversier is een bekende reïncarnatietherapeut. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring en zo’n 17.000 sessies met cliënten op zijn naam staan. Maarten geeft daarnaast trainingen aan therapeuten, helers en coaches in binnen- en buitenland.

In zijn leven heeft hij diverse leraren gehad zoals, stamoudsten, medicijnmannen- en vrouwen uit de Noord Amerikaanse en Canadese Indiaanse bevolking. Maarten is schrijver van het succesvolle boek ‘Bestaansrecht’ waarin hij beschrijft hoe onverwerkt trauma uit ons verleden, zelfs vorige levens, de moderne mens fysieke, psychische of emotionele klachten bezorgen.

In de podcast vertelt Maarten dat hij in het dagelijks leven bezig houdt met het welzijn van andere mensen. De insteek van een bezoek van zijn patiënten is vaak dat ze ongelukkig zijn en veelal allerlei chronische klachten hebben. Maarten legt uit wat zijn werk inhoudt. Hij vertelt dat veel klachten terug te leiden zijn naar vorige levens of naar de voorouders. Maarten vertelt wat regressie en reïncarnatie is en waarin beide verschillen. Hij vertelt dat een mens meer is dan een lichaam en dat de ziel telkens in een nieuw tijdperk en een nieuw leven komt. Maarten legt uit dat onze ratio het zielsbesef mist. Hij vertelt dat het ratio kaders nodig heeft om te kunnen functioneren en het moeilijk krijgt als het met spirituele zaken in aanraking komt. Gebeurtenissen die zijn achtergebleven uit vorige levens kunnen zich volgens Maarten openbaren in trauma's. De ratio begrijpt dit niet en snapt niet hoe het hier mee moet omgaan. Doordat hij deze mensen helpt te begrijpen en in te laten te zien waar trauma's vandaan komen, kan hij hen helen. Maarten vertelt dat veel mensen in een vorig leven op een dramatisch wijze om het leven zijn gekomen. Als fundamentele zaken daar niet goed zijn afgerond willen zielen opnieuw incarneren en krijgen in dit leven opnieuw een taak te verrichten. Maarten heeft de indruk dat in deze tijd steeds meer mensen zich met bewustzijn, de verbondenheid met voorouders, de aarde, spiritualiteit, ed. bezighouden. Volgens hem is er echt een soort van awakening aan de gang. Hij begrijpt wel dat mensen het lastig vinden om keuzes te maken die specifiek bij hen passen. Er zijn zoveel deuren waarop je kan kloppen en er worden wel heel veel verhalen vertelt. Volgens hem zijn er meerdere wegen die naar de kern leiden als je er echt mee bezig gaat. Hier heeft hij vertrouwen in. Hij vertelt hoe de indianen bezig zijn met spiritualiteit en dat we hier nog heel veel van kunnen leren. Volgens hem is spiritualiteit een wetmatigheid, echter projecteren we ons echter te veel op kaders uit ons verleden. Maarten vindt dat we te veel lijden onder "wetenschappisme" en als iets zich daar niet aan conformeert, bestaat het niet. In die zin lijkt deze tijd wel op de tijd dat de kerk bepaalde wat wel dan niet waar was. Volgens hem worden er veel leugens en onzin over ons heen gestort, maar zal moeder aarde, zoals de indianen zeggen, daar geen wortels aan geven. Maarten vertelt dat hij bij veel Irokese indianen in Canada is geweest en dat hij veel heeft geleerd van hun wijsheid. Hij vertelt waar zij die wijsheid vandaan hebben gehaald. Als laatste vertelt hij hoe zijn boek "bestaansrecht" is ontstaan en hoe de coronacrisis heeft bijgedragen aan het succes ervan. Maarten legt hoe het komt dat ook toekomstige generaties nog last van deze crisis gaan krijgen. Hij sluit af met een praktische tip.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness