#40 - Albert Sonneveld

Gepubliceerd op 27 februari 2022 om 10:00

Albert Sonnevelt is psycholoog, auteur en ondernemer. Met zijn bedrijf “Sonnevelt, opleiders voor vitaal leven” won hij en zijn team 7 jaar op rij de prijs voor ‘Beste Opleider van Nederland. Met zo’n 1.600 studenten per jaar en 70+ docenten is hij marktleider in zijn markt.

Albert is de auteur van vijf boeken over geluk, passie, mindset en persoonlijke ontwikkeling. Als stress & burn-out specialist, geeft Albert masterclasses aan gevorderde coaches en is hij persoonlijke begeleider van grote ondernemingen en CEO’s. Albert publiceert geregeld in magazines en dagbladen en was gast aan tafel bij diverse Tv-programma’s. Hij is ook de host van zijn eigen podcast genaamd “De Psychologie van Succes Podcast”.

In de podcast legt Albert uit hoe je bewust kunt kijken naar je geluksgevoel. Hij vertelt over de drie pijlers van geluk; dankbaarheid, acceptatie en vertrouwen. We praten over de gevolgen van het ouder worden op je geluk en over hoe het kan dat we in een van de gelukkigste landen ter wereld leven, maar toch een op de zes mensen een burn-out hebben en 1,2 miljoen Nederlanders antidepressiva gebruiken. We hebben het over geld, geluk en inspirerende voorbeeldfiguren. Albert legt uit dat er vaak een crisis of een verandering van omgeving noodzakelijk is om tot ander gedrag te komen. Ook vertelt Albert dat liefde en geluk bij iedereen in overvloed aanwezig is en deelt hij zijn definitie van geluk met ons. Volgens Albert zit twijfel in je hoofd en geluk in je hart en is dat het kompas van je levenskoers. Hij neemt ons ook mee in zijn enthousiasme over het sjamanisme en legt uit dat het belangrijk is dat we teruggaan naar de natuur. Als laatste sluit Albert deze interessante en leerzame uitzending af met een prachtige gelukstip.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness