#33 - Huub Hieltjes

Gepubliceerd op 9 januari 2022 om 10:00

Huub Hieltjes is sinds 21 februari 2020 burgemeester van de gemeente Duiven. Voordat Huub Hieltjes burgemeester werd heeft hij ervaring opgedaan bij onder meer de provincie, het waterschap, de rijksoverheid en de VVD in Gelderland en Zuid-Holland. 

De coronacrisis zorgde voor een compleet andere start van zijn burgemeesterschap dan hij zich vooraf had voorgesteld. In aflevering 33 van de podcast of HOPE gaan we dieper daarop in. 

Verder legt Huub Hieltjes uit wat er in de gemeente nodig is om het gelukscijfer te doen stijgen. Hij vertelt wat hij als burgemeester kan doen om mensen te helpen en waarom het belangrijk is dat het gemeentebestuur dichtbij de inwoners staat. Huub Hieltjes maakt duidelijk dat we als mensheid de goede kant opgaan, ondanks dat het vaak anders lijkt als je de media moet geloven. We hebben het verder over de perfectie van de imperfectie en de invloed op je geluksgevoel als je de doelen haalt die je hebt gesteld. We gaan in gedachten naar de mensen waarvan we de namen zijn vergeten, maar die een groot verschil hebben gemaakt. Als laatste deelt de burgemeester zijn nieuwjaartips met ons.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness