#48 - Ben Cramer

Gepubliceerd op 24 april 2022 om 10:00

Ben Cramer is een zanger die in 1947 is geboren in Amsterdam. In zijn carrière heeft hij 24 Top 40 singles en talloze albums geproduceerd waarvan er 4 onderscheiden zijn met „GOUD”. Ben was tussen 1967 en 1980 de meest gevraagde artiest van Nederland.

Zijn grootste succes scoort hij in 1971 met het nummer “De Clown” die inmiddels een evergreen is geworden. In 1973 vertegenwoordigde hij Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival. Vanaf 1985 speelde Ben in talloze musicals als “Evita”, “Chicago”, “Beauty and the Beast” en “The Phantom of the Opera’. Ook speelde Ben Cramer als acteur mee in diverse Nederlandse Tv-series.

In de Podcast legt Ben uit dat geluk en ongeluk heel dicht bij elkaar liggen. Hij vertelt wat zijn huisdieren voor hem betekenen en doen met zijn geluksgevoel. Ben vertelt dat wij eigenlijk allemaal, net als de clown, een rol spelen in het leven. Ben prijst zich zeer gelukkig omdat hij van zijn hobby zijn werk heeft mogen maken. Hij vertelt openhartig over de ups and downs in zijn lange carrière. Ben legt uit waarom muziek het geluksgevoel stimuleert en zo veel emoties oproept. In de podcast laat hij horen dat hij nog steeds een goede zangstem heeft.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness