#128 - Thijs Lindhout

Gepubliceerd op 10 maart 2024 om 10:00

Thijs Lindhout is een veelzijdige persoonlijkheid met een sterke focus op zelfontwikkeling. Hij combineert zijn passie voor duurzaamheid met ondernemerschap als oprichter van 'De Duurzame Adviseurs'. Sociaal betrokken, initieerde hij 'Rocking Up X-mas' om gezinnen een vreugdevolle kerst te bieden.

Als podcasthost deelt hij inspiratie in de '100% Inspiratie Podcast' en brengt hij persoonlijke ontwikkeling op een humoristische en muzikale wijze in de '100% Inspiratie Show'.

In de podcast verkent Thijs Lindhout diepgaand zijn eigen reis en ervaringen. Thijs, die zich nu meer identificeert met de rol van bewustzijnsonderzoeker dan die van geluksonderzoeker, deelt openhartig zijn fascinatie voor het thema geluk. Hij onthult een uniek verhaal over hoe hij, door passie en studie te combineren, zijn studie op een creatieve manier afrondde. Thijs bespreekt zijn ontmoeting met Remco Claessens, een keerpunt in zijn leven, en hoe dit hem inspireerde om de grenzen van zijn destijds onbevredigende baan te overstijgen. Deze ontmoeting leidde hem tot een zoektocht naar echt geluk. In de podcast deelt hij verschillende waardevolle lessen voor zichzelf en anderen. Hij verdiept zich in thema's zoals licht en donker, metaforisch voor liefde en depressie, en vertelt over een recent bezoek aan een sjamaan die hem inzicht gaf in de donkere aspecten van zijn leven, voornamelijk gerelateerd aan zijn jeugd. Door zich kwetsbaar op te stellen, beschrijft hij het positieve effect op mensen om hem heen. Verder reflecteert hij op beschermingslagen die mensen in hun leven opbouwen, het belang van bewustwording en het 'afpellen' van deze lagen voor een dieper zelfinzicht. Thijs bespreekt de werking van ons brein, onze natuurlijke staat, en reflecteert op de concepten goed en fout. Hij stelt dat in essentie alles goed is en benadrukt het belang van het accepteren van de realiteit. Hij gelooft dat lijden voortkomt uit het verlangen naar een andere staat van zijn en dat gebeurtenissen in ons leven ons herinneren dat we in wezen liefde zijn. Na een onderbreking van twee jaar in podcasts en shows, legt Thijs uit waarom hij uit de publiciteit ging en hoe hij deze tijd gebruikte voor zelfreflectie. Hij deelt hoe deze periode hem veranderde en de aard van de gesprekken die hij nu voert. Ten slotte onthult hij de betekenis achter het meenemen van drumsticks naar de studio.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast of HOPE komen interessante gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Om de week op zondag om 10:00 uur komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of HOPE, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness