#42 - Hans Peter Roel

Gepubliceerd op 13 maart 2022 om 10:00

Hans Peter Roel is een veelgelezen auteur van een aantal internationale bestsellers. Inmiddels heeft hij maar liefst 27 titels op zijn naam staan en komen er per jaar twee tot drie nieuwe titels bij. Zijn bekendste boeken zijn Ki, De Vierde Dimensie, Op zoek naar de hemel, Tijdloze liefde en Eindeloos.

Met zijn boeken inspireert hij mensen om in hun kracht te komen en het beste uit zichzelf te halen. Na een reis naar India en Nepal begon hij op zijn drieëndertigste met schrijven. Hij probeert daarbij de oosterse wijsheid in onze westerse wereld te integreren. De verbinding van de harde zakenwereld en de geestelijke wereld is dan ook vaak een thema in zijn boeken. In zijn werken zitten vaak elementen uit zijn eigen leven. Naast het schrijven van boeken organiseert Hans Peter workshops voor zijn lezers.  

In de podcast legt Hans Peter uit hoe je gelukkig wordt als je je passie gevonden hebt. Hij legt ook uit dat zinvol toeval niet bestaat en dat geluk van binnen zit. We hebben het over bergen en dalen. Volgens Hans Peter is het belangrijk dat je je goed focust in het leven. Zijn gouden regel; als je drie keer iets ziet of hoort, is het geen toeval en moet je er wat mee doen. We hebben het over de spirituele wereld en hoe we die zintuigelijk niet kunnen zien maar wel kunnen voelen. Hans Peter vertelt dat we als mensen een derde oog hebben. Hij legt uit wat Ki-energie of met andere woorden levensenergie is en hoe een tekort hieraan kan leiden tot burn-outs. We hebben over het verschil tussen Oosterse en Westerse wijsheden en de redenen waarom we van HOOFDzaken naar HARTzaken moeten gaan. Hans Peter legt uit dat we in een transformatietijd leven en ons gezamenlijk bewegen naar meer verbinding. Ook vertelt hij nog waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe het kan dat hij zoveel boeken per jaar kan schrijven.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness