#16 - Peter van Uhm

Gepubliceerd op 12 september 2021 om 10:00

Peter van Uhm was van 2005 tot en met 2008 commandant Landstrijdkrachten. Op 17 april 2008 werd hij benoemd tot generaal en commandant der Strijdkrachten. Op 18 april 2008 kwam zijn zoon eerste luitenant Dennis van Uhm op 23-jarige leeftijd in Uruzgan om het leven door een aanslag met een berm bom.

Zijn speech bij TEDxAmsterdam kreeg nationale en internationale bekendheid en werd miljoenen keren bekeken. In deze bijzondere aflevering deelt Peter zijn definitie van geluk door het dienen van anderen. Hij vertelt over kameraadschap en vertrouwen. Hij deelt zijn positieve mening over Maatschappelijke Diensttijd en enthousiasme als ambassadeur voor stichting hulphond.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness