#124 - Rene Sprenger

Gepubliceerd op 28 januari 2024 om 10:00

René Sprenger is een inspirerende spreker, trainer, podcasthost, psycholoog en auteur, gespecialiseerd in het bevorderen van geluk en welzijn. Als oprichter van Vergroot Positiviteit combineert hij zijn expertise in sociale psychologie, mindfulness en ACT om anderen te helpen hun volle potentieel te bereiken.

Zijn persoonlijke reis van verlegenheid naar zelfvertrouwen illustreert zijn passie voor positieve verandering en zelfontwikkeling, iets wat hij met enthousiasme deelt in zijn trainingen en nu in zijn boek 'Jouw Geluksexperiment'.

In de podcast zegt René dat hij gelooft dat het nastreven van geluk van het grootste belang is voor iedereen, hoewel velen dit nog niet beseffen. Hij ziet het als zijn taak om mensen in contact te brengen met hun geluk en is ervan overtuigd dat het mogelijk is om je altijd gelukkig te voelen. Tijdens de discussie met Nick, Cliff en René worden verschillende perspectieven op geluk besproken. René stelt dat hoewel de definitie van geluk kan variëren, het gevoel universeel is. Hij deelt persoonlijke ervaringen, zoals hoe zijn zoontje hem de ultieme bron van geluk toonde en hem deed realiseren dat het potentieel voor geluk altijd al aanwezig was. René heeft zich verdiept in het onderwerp geluk en ontdekte dat het relatief eenvoudig kan zijn om gelukkig te worden. Dit inzicht leidde tot zijn missie om anderen te helpen gelukkiger te worden. Hij bespreekt hoe vorige levens, relaties, overtuigingen en het ego een rol spelen in het al dan niet ervaren van geluk. Specifiek wordt ingegaan op het ego, waarvan René meent dat het nodig is voor overleven op aarde en waarvoor dankbaarheid op zijn plaats zou zijn. René deelt zijn eigen ervaring over hoe hij erin geslaagd is om altijd gelukkig te zijn, inclusief routines die hij nu niet meer nodig heeft. Volgens hem draait het erom je denken te veranderen en die verandering vast te houden. Hij geeft tips over hoe men het denken kan beïnvloeden door wat men 'in het brein stopt'. Daarnaast bespreekt René de ontwikkelingen bij kinderen en een nieuw schoolsysteem dat kinderen meer in hun kracht zet, wat hij ziet als een teken van een betere wereld. De podcast duikt ook dieper in op zijn boek 'Jouw Geluksexperiment', waarin hij lessen deelt gebaseerd op honderden gelezen boeken. Hij legt uit dat je niet je denken bent, maar liefde en dat negatieve gedachten uit angst voortkomen en positieve uit liefde. Hij ziet dit als een gemeenschappelijke factor in alle religies en spiritualiteit. De podcast eindigt met de overweging waarom men niet meer aandacht zou besteden aan liefde, aangezien dit tot meer geluk kan leiden.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast of HOPE komen interessante gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Om de week op zondag om 10:00 uur komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of HOPE, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness