Van links naar rechts staat Rob Vissers, Nick Dreijer, Cliff Vissers, Nina Elbers en vooraan staat Max Hoving

Het Podcast of HOPE podcastteam

- De presentator - 

Cliff Vissers

Ik ben 23 jaar en geboren in Duiven. Momenteel studeer ik Filosofie aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Filosofie interesseert mij omdat het de basis is van alles en de verbindende factor is tussen bijvoorbeeld religie en wetenschap, maar ook tussen muziek en wiskunde. Ik haal veel inspiratie uit de boeken van Herman Hesse die zijn gebaseerd op de ideeën van Jung en Nietzsche. Het leuke aan het presenteren van een podcast vind ik dat ik heel veel mensen leer kennen die ik anders nooit had ontmoet. Ik vind het interessant om te horen hoe andere mensen naar het leven kijken en iedereen op zijn/haar eigen wijze hier invulling aan geeft. Met name de filosofische en religieuze onderwerpen vindt ik persoonlijk reuze interessant. Ik hoop nog lang door te mogen gaan als presentator en mij hierin verder te ontwikkelen. Ik ben erg blij met de gasten die we hebben mogen ontvangen en die nog gaan komen. Onze nieuwe studio is fantastisch, sfeervol en uitermate geschikt om aan tafel een goed gesprek samen te voeren. Ik hoop dat we onze kijkers en luisteraars mogen blijven inspireren met mooie verhalen, tips en adviezen van onze gasten.

- De presentator - 

Nick Dreijer

Ik ben 25 jaar en woon in Westervoort. Ik studeer wiskunde aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Ik zit inmiddels in mijn laatste jaar. Ik heb eerst een jaar natuurkunde en sterrenkunde gestudeerd. Tijdens dat jaar merkte ik dat de wiskundige vakken mij eigenlijk het meeste aantrokken, waardoor ik ben geswitcht naar wiskunde. Wiskunde helpt om de processen in de natuur op een logische wijze te ordenen. De schoonheid van dit systeem trekt mij heel erg aan. Naast wiskunde ben ik zeer geïnteresseerd in filosofie en muziek. Binnen de filosofie spreken platonisme en neoplatonisme mij het meest aan en wordt ik erg blij van klassieke muziek en jazz. Door de podcast kom ik in contact met heel veel verschillende mensen en sta je stil bij onderwerpen, inzichten en meningen waar je normaal nooit over nagedacht zou hebben. Met name gasten die onderwerpen bespreken die buiten mij normale interesseveld liggen vindt ik erg inspirerend, omdat ik daar vaak het meeste van kan leren. Toen we begonnen had ik wel verwacht dat we het zolang zouden volhouden, maar ik had nooit verwacht dat we zoveel bekende en interessante gasten aan tafel zouden krijgen. Ik hoop dat ik met de tijd mijn interview skills nog verder kan verbeteren en dat kijkers en luisteraars wat opsteken van de verhalen met onze gasten.

- De technische wizard - 

Max Hoving

Ik woon in Zevenaar en met 15 jaar ben ik de jongste van het team. Ik zit in de derde klas op het Candea College in Duiven. Al vanaf groep 7 van de lagere school interesseer ik mij voor het editen van films en foto’s en maakte bijvoorbeeld voor de school stopmotion filmpjes. In mijn vrije tijd zette ik mij in voor een lokaal radiostation en deed daarvoor de marketing en sociale media. Mijn passie voor fotograferen startte al toe in zes was en is later uitgebreid naar filmen. Met de overgang naar de middelbare school ben ik mij gaan interesseren voor het editen van films met Adobe en voor (digitale) techniek. Voor de Podcast hou ik mij tijdens opname bezig met het licht en geluid en zorg ik ervoor dat technisch alles werkt. Na de opname ben ik druk met het editen van de opname, monteer ik ervoor dat iedere opname een intro en outro heeft. Vervolgens publiceer ik, na goedkeuring van Rob, de opname op de diverse media. Ik vind het erg leuk dat we vanaf het begin met hetzelfde team werken en dat we gezamenlijk de podcast zien groeien. De gasten zijn erg gevarieerd en denk dat het feit dat we van te voren gezamenlijk eten bijdraagt aan het gesprek met Cliff en Nick. De nieuwe studio is echt een verbetering en, met de haard en aankleding, een stuk gezelliger. Ik hoop dat de Podcast nog lang doorgaat en ik nog meer kennis en ervaring op het gebied van techniek kan opdoen.

- De communicatie expert - 

Nina Elbers

Ik ben geboren in Zevenaar en 20 jaar oud. Ik heb op de HAN in Arnhem mijn propedeuse gehaald en vervolgens de switch gemaakt naar de Rijksuniversiteit Groningen waar ik momenteel de opleiding Media Studies volg. Na afronding hiervan wil ik de master Journalistiek gaan doen. Ik volg deze studie omdat ik schrijven leuk vind en ook graag interviews hou. Met het werk kom je ook veel nieuwe mensen tegen en worden velerlei onderwerpen belicht wat het werk spannend en divers maakt. Mensen hebben vaak een hele verschillende kijk op dingen. Dat merk je ook als het gaat om een populair thema als geluk. Uiteindelijk hoop ik internationaal journaliste te worden in het buitenland en artikelen te schrijven voor kranten en tijdschriften. Correspondent zijn lijkt mij ook wel gaaf! Voor de podcast doe ik de voorgesprekken met onze gasten en ben ik hun eerste aanspreekpunt. Ik inventariseer de dieetwensen die ik vervolgens doorgeef aan de kok, leg de routing naar de studio uit en verzamel de foto’s die we in de uitzending laten zien en verwerk deze tot een presentatie. Als ik aanwezig ben bij de uitzending, verzorg ik bovendien de visagie. Ik ben verantwoordelijk voor de sociale media van de podcast en beheer onze Facebook, Instagram en TikTok account. Ik vind het mooi en bijzonder hoe we vanaf niets de podcast hebben mogen opbouwen en hoop dat het nog veel breder opgepakt gaat worden. Het is een prachtig initiatief en we werken er allemaal hard aan. Gelukkig wordt dat beloond😊

- De regisseur - 

Rob Vissers

Ik woon in Driebergen, maar ben 55 jaar geleden geboren in Arnhem. Ik werk bij HOPE XXL als senior projectleider en ben in die functie met name verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en organisatie. Daarnaast ben ik een bevlogen ondernemer en een gepassioneerd badkamerontwerper. Ik vind het leuk om scheppend bezig te zijn en van niets, iets bijzonders te maken. Daar krijg ik met de dingen die ik in het leven doe gelukkig alle ruimte voor. Zo ook met de Podcast of HOPE die we anderhalf jaar geleden zijn gestart en die inmiddels, binnen HOPE XXL, is uitgegroeid tot een belangrijk middel om het geluksniveau in de wereld te verhogen. De missie van HOPE XXL is om iedereen op aarde zijn of haar leven aan het eind van deze eeuw als goed, dus met een 8, te laten beoordelen. Daartoe voeren wij tientallen projecten uit, waaronder nu de podcast, want hoe mooi is het als je mensen gelukkiger kan maken door hen te inspireren met mooie verhalen en nieuwe inzichten. Ik ben blij dat wij inmiddels al veel bekende Nederlanders en “geluksexperts” tot onze gasten hebben mogen rekenen. Veel gasten vinden ons initiatief en onze stichting, waarin wij oud en jong met elkaar koppelen, sympathiek. Ze zijn daarom bereid om hun verhaal met de wereld te delen en nemen de moeite om af te reizen naar onze studio in Duiven. Ik hou mij voornamelijk bezig met de selectie van de gasten. Als ze ingaan op mijn uitnodiging, neemt Nina het contact van mij over. Ik zie en spreek hen dan weer tijdens het diner dat wij onze gasten, voorafgaand aan de opname, aanbieden. Dit diner is zeer waardevol, omdat de gasten en presentatoren elkaar dan in een ontspannen sfeer alvast leren kennen, wat de opname daarna ten goede komt. We krijgen heel veel positieve feedback van onze kijkers en luisteraars en hebben ook nog heel veel gasten op onze wishlist staan. Hopelijk wordt de Podcast of HOPE, in het volle landschap van podcasts in Nederland, dan ook een blijvertje!

Volg de Podcast of HOPE op onze socials voor de laatste nieuwtjes over de shows, de gasten en de presentatoren