#71 - Jorien Weterings

Gepubliceerd op 6 november 2022 om 10:00

Jorien is een geboren Twentenaar. Ze studeerde cultuurwetenschappen en geschiedenis aan de Universiteit van Maastricht, Nijmegen, Dijon (Frankrijk) en Amsterdam. Na haar burn-out in 2013 is Jorien op het pad van de persoonlijke en spirituele ontwikkeling beland.

Met haar bedrijf “BROESLI” begeleid zij particulieren en ondernemers bij hun persoonlijke, spirituele en zakelijke transformatie. Jorien heeft zich onder andere gespecialiseerd in het systemisch werken met familie- en organisatieopstellingen. Ze maakt hierbij gebruik van de BROESLI blokken, die Jorien zelf heeft bedacht en wereldwijd vanuit haar website verkoopt.

In de podcast legt Jorien uit dat geluk haar dag en nacht bezighoudt en dat ze ook daarom daar uiteindelijk haar werk van heeft gemaakt. Ze vertelt dat haar burn-out haar bewust heeft gemaakt van haar ongeluk. Ze legt uit welke stappen ze vervolgens heeft ondernomen om duurzaam gelukkig te worden. Jorien verklaart waarom ze heeft afgeleerd om dingen te labelen; ze gaat er nu standaard vanuit dat alles dat ze doet goed is. We hebben het samen over succes en geld en de manieren hoe je daar naar kunt kijken. Jorien legt uit wat BROESLI blokken zijn en hoe Bruce Lee haar geïnspireerd heeft om deze blokken te maken en te gebruiken. Jorien en Nick doen in de Podcast, door gebruik te maken van de BROESLI blokken, een verkorte sessie in familieopstellingen. Ze legt vervolgens uit wat de blokken “zeggen”. We praten verder ook over de Touch of Matrix en wat deze bewustzijnsmethode precies inhoudt. Jorien vertelt daar je hiermee tot de diepste lagen in je lichaam komt. We discussiëren samen over de betekenis van het gelukscijfer. Jorien legt uit dat ze het als missie ziet om andere mensen gelukkiger te maken en welke tools ze daarvoor gebruikt. We hebben het over haar enthousiasme voor Peter Harper, die de oprichter is van Drunken Monk, en wat deze methode met je doet. We spreken eveneens over de Enlightenment Intensive techniek en hoe je hiermee je authentieke zelf leert kennen en je aan het abstracte woorden en betekenis kunt geven. We sluiten af met Joriens levensleus “don’t think, feel!”.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness