#37 - Jochem van Gelder

Gepubliceerd op 6 februari 2022 om 10:00

Jochem van Gelder kwam in 1979 voor het eerst op televisie in het programma Stuif es in en trad op tussen, toen populaire artiesten, als Luv, Spargo en BZN. In 1983 won hij met een bandparodieoptreden, KRO's Zomeravondshow van Henny Huisman, de voorloper van de Playbackshow.

In 1988 won hij de derde aflevering van het, door Sandra Reemer gepresenteerde, programma Showmasters. In 1989 kreeg hij landelijke bekendheid door de presentatie van de Disney Club. Daarna volgden vele programma's, zoals Willem Wever, Praatjesmakers, Bonje met de buren, Het beste idee van Nederland en Lachen om Home Video's. Sinds 2018 presenteert Jochem Later als ik groot ben bij RTL 4 en is hij te zien als televisiepresentator bij Omroep Gelderland als presentator van De Alarmcentrale bij RTL 5. Onlangs was Jochem van Gelder te gast bij Wie is de Mol.

In de podcast legt Jochem uit waarom het belangrijk is dat je niet te veel aan de toekomst denkt en hoe geduld vaak wordt beloond (zeker als je aan Wie is de Mol meedoet). Hij vertelt waarom het zo leuk is om met kinderen te werken en waarom het fijn zou zijn als je, als volwassene, als een kind zou kunnen communiceren. Ook legt Jochem uit waarom het programma praatjesmakers zo’n groot succes was. Wij praten samen over de ideeën van Nederlandse kinderen om andere kinderen in de wereld gelukkiger te maken. Bovendien deelt Jochem, in deze leuke aflevering, met ons hoe belangrijk zijn gezin en een mooie grasmat voor hem zijn.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness