#69 - Talia van Essen

Gepubliceerd op 23 oktober 2022 om 10:00

Talia van Essen is coach, trainer, creatieveling en gelukonderzoekster. Haar missie is om met haar bedrijf “One moment a day” zoveel mogelijk mensen gelukkiger te maken. Talia zet de tools, die haar persoonlijk hielpen om uit een burn-out te komen, in om ook voor andere mensen de wereld een beetje mooier te maken.

Talia organiseert geluksworkshops, gelukstrajecten en lezingen voor particulieren, scholen en bedrijven. Verder heeft ze een bundel met geluksgedichten uitgebracht, runt ze een webshop met producten waar je blij van wordt en geeft ze een gratis geluksmagazine uit.

In de podcast vertelt Talia waarom ze het verspreiden van geluk tot haar levensmissie heeft gemaakt. We bespreken samen wat geluk nu precies is. Talia legt uit waarom ze is gestart met het verzamelen van geluksmomentjes toen ze in een burn-out zat. We bespreken hoe het komt dat steeds meer mensen, ook kinderen, last krijgen van een burn-out. Talia legt uit waarom het belangrijk is om ook kinderen bewust te maken van wat geluk is. We bespreken voor welk deel je zelf invloed hebt op je geluksniveau en waarom een crisis kan bijdragen tot meer geluk. Talia legt uit hoe haar gelukslessen voor kinderen en (jong) volwassenen eruit zien. Ook legt ze uit wat haar bedrijf “One moment a day” doet en hoe haar eigen pad naar geluk eruit heeft gezien. Ze vertelt hoe haar dagelijkse geluksfoto’s haar hebben geholpen uit haar burn-out te komen. Talia deelt met ons waarom ze is gestart met haar eigen geluksmagazine en hoe ze hoopt anderen daarmee te inspireren. Ze legt ook uit wat “Een Cursus in Wonderen” haar heeft geleerd. Volgens Talia is echt geluk een zo zuiver mogelijk connectie met de liefde. Als laatste leest Talia een mooi gedicht voor uit haar gedichtenbundel.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness