#30 - De Slagersdochters

Gepubliceerd op 19 december 2021 om 10:00

Linda, dochter van slager Spaanbroek uit ‘s-Gravenzande en Angela, dochter van slager Mastwijk uit Utrecht/Lombok zijn bekend van hun podcast en radioshow “De Slagersdochters”. In hun podcast en hun bedrijf “Shift Academy” leggen ze uit hoe, volgens de “3 principes”, de menselijke ervaring tot stand komt.

Inzicht in deze principes zorgt ervoor dat je minder angsten hebt, je minder last van allerlei stoornissen hebt en je makkelijker kunt leven; Kortom dus gelukkiger wordt.

In deze aflevering leggen Linda en Angela uit hoe je problemen niet meer als problemen moet zien. Ze leggen uit wat plagende gedachten zijn en hoe je de magie van het drama kunt kwijtraken. Ook verklaren ze het verschil tussen ruis en helderheid en hoe het komt dat ons denken ons geluk in de weg zit. Volgens Linda en Angela bestaan wij in werkelijkheid niet, maar denken dat wel. We hebben het over perfectie en geluk en waarom dit onze meest natuurlijke vorm van zijn is. Als laatste leggen ze uit hoe je je van speelbal naar speelveld transformeert.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness