#17 - Annette Nobuntu Mul

Gepubliceerd op 19 september 2021 om 10:00

Annette Mul is coach, therapeut, docent en spreker. Ze is de motor achter de opleiding “Ubuntu, leiderschap en burgerschap” aan de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden. In deze aflevering spreken we met haar over een filosofie uit het zuidelijke deel van Afrika, genaamd Ubuntu waarover Annette een boek “Opsoek naar Ubuntu” heeft geschreven.

Ze legt uit dat we allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat alles wat we doen of nalaten, onvermijdelijk altijd impact heeft op zowel ons zelf als de ander. In de aflevering vertelt Annette bijzondere verhalen over dankbaarheid, verwondering, vergeving en apartheid, over haar ontmoeting met Desmond Tutu, de vergiftigende werking van haat en over geluk met, haar nieuwe liefde, Jan Terlouw.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness