#47 - Ranomi Kromowidjojo

Gepubliceerd op 17 april 2022 om 10:00

Ranomi Kromowidjojo is een professioneel zwemster. Zij is drievoudig olympisch kampioene, meervoudig Europees kampioene en meervoudig wereldkampioene. Kromowidjojo werd in 2012 olympisch kampioene op zowel de 50 als de 100 meter vrije slag.

Zowel in 2011 als in 2012 werd Kromowidjojo verkozen tot Nederlands sportvrouw van het Jaar en in 2012 tot Europees zwemster van het jaar. In 2018 behaalde Kromowidjojo drie gouden medailles bij de wereldkampioenschappen kortebaanzwemmen in het Chinese Hangzhou. Na succes op de 100 meter vrije slag won ze daarna ook de 50 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag, die laatste in een Nederlands- en kampioenschapsrecord. Op 27 januari 2022 maakte Kromowidjojo bekend per direct haar zwem carrière te beëindigen.

In de podcast vertelt ze dat ze altijd bewust met haar geluk bezig is geweest; anders was ze ook niet tot haar prestaties gekomen. Zo heeft ze ook haar passie gevonden in het zwemmen. Ze legt uit dat ze blij wordt van het werken met kinderen en hoopt in de toekomst ook zo iets terug te kunnen doen. Ranomi vertelt verder dat succes eigenlijk pas leuk is als je het kan delen met anderen. Dat niet de prijs, maar de weg erna toe, de beloning is. Ze legt uit dat het stemmetje in je hoofd het je zowel moeilijk als makkelijk kan maken in het leven. Volgens haar heeft iedereen zo zijn of haar struggles, maar dat het verschil zit in de wijze waarop je ermee omgaat. Ranomi legt verder uit dat niet alles draait om het goud. Met een score van 9,5 is ze onze topscorer op het gebied van geluk. Ze deelt met ons waarom ze gelukkig wordt van haar zwarte boekje en hoe waardevol het voor iedereen kan zijn om dingen op te schrijven. Ze wenst iedereen een open en vriendelijke blik naar de wereld toe.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness