#103 - Alex van Galen

Gepubliceerd op 18 juni 2023 om 10:00

Alex van Galen is scenarioschrijver en auteur. Hij heeft het scenario geschreven voor Nederlandse films als "Michiel de Ruyter" en “Redbad”. Alex heeft ook meegewerkt aan talloze andere Nederlandse televisieproducties als "Rozengeur & Wodka Lime, "In de Vlaamsche pot", “Onderweg naar Morgen" en "Kees & Co ".

Ook de boeken “Duivelssonate” en “Süskind” komen van zijn hand. Alex geeft les als Tao leraar, is Reiki master en schreef het spirituele boek “Moeiteloos Ontwaken”.

In de podcast vertelt Alex dat is bewezen dat mensen eigenlijk het gelukkigst zijn als ze een bord eten voor zich hebben. Dit bewijst volgens hem dat we zelf dat gevoel kunnen oproepen. Alex vertelt dat hij ontwakingservaring heeft en daarmee de mogelijkheid om te connecten met zijn bewustzijn en daarmee met zijn geluk. Hij legt uit dat we hier op aarde zijn om een aardse ervaring te beleven. Het is daarom ook belangrijk dat we ons zoveel mogelijk aarden in plaats van dat we gaan zweven. Alex legt uit wat het verschil en de overeenkomst is tussen ontwaken en verlicht worden is. Hij vertelt hoe hij met spiritualiteit in aanraking is gekomen, welk pad hij heeft gevolgd en hoe hij uiteindelijk bij het taoïsme terecht is gekomen. Alex legt uit dat we in deze tijd, door de aandacht die we aan filosofie besteden, in feite spiritualiteit een upgrade geven. Hij praat over zijn ontwakingservaring en hoe dit heeft geleid tot zijn boek "Moeiteloos Ontwaken". Alex legt uit dat volgens het taoïsme alles uit yin en yang bestaat en dat door de dynamiek tussen beide alles in beweging komt. Wij hebben het met Alex over seksuele energie en hoe je daarmee de diepste meditatieve ervaring kunt hebben. Alex legt uit dat de man vuurenergie en de vrouw waterenergie is en dat dat de reden is dat beide tot elkaar worden aangetrokken. Hij legt uit wat seksuele alchemie is en waarom het belangrijk is dat je als man tijdens je seksuele ervaring niet gelijk ejaculeert. Het is volgens Alex belangrijk dat een seksuele ervaring uren duurt. Je hebt volgens hem de seksuele energie nodig om te ontwaken. Hij legt uit hoe het je lukt om als man een ejaculatie zo lang uit te stellen. Hij vertelt ook wat het verschil is tussen Taoïsme en Tantra is, maar dat beide elkaar goed aanvullen. Alex zegt dat er bij mensen veel seksuele blokkades zitten en waarom, met name vrouwen en oudere mensen, contact met hem opnemen voor coaching op dat vlak. We hebben het ook nog even over technologie en hoe je daarmee in aanraking komt met de natuur en spiritualiteit. Alex sluit af met een mooie maar simpele tip.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness