#32 - Hannah Cuppen

Gepubliceerd op 2 januari 2022 om 10:00

Hannah Cuppen is therapeut, trainer en auteur van de bestsellers Liefdesbang, Liefdeskunst en Liefdesroep. Liefdesbang werd ‘Het Beste Spirituele Boek’ van 2015. In het boek beschrijft Hannah vanuit haar eigen ervaring hoe verlatings- en bindingsangst afhankelijkheidsrelaties creëert en hoe je deze dynamiek kunt helen.

In Nederland werden er meer dan 100.000 exemplaren van verkocht. Naast het schrijven van boeken geeft Hannah ook (online) trainingen om mensen te helpen met hun angsten.


In de podcast legt Hannah uit waarom relaties vaak niet lukken. Wij hebben het samen over de gevolgen van situaties in onze eerste levensjaren op de rest van ons leven. Hannah legt uit hoe je in de dezelfde relatie last kunt hebben van wisselende angsten en hoe je door bewustwording van je pijn tot heling komt. We spreken ook andere angsten als doodsangst en levensangst en over hoe een goede liefdesrelatie positieve invloed heeft op je geluk. Als laatste hebben we het over het volgen van je hart en het delen van geluk met anderen zoals Helena van Engelen doet in Peru met haar stichting Kuychi.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness