#114 - Marjolein van der Meulen

Gepubliceerd op 10 september 2023 om 10:00

Marjolein van der Meulen is een innovatieve ondernemer en specialist in het onderbewuste en de biologie van het lichaam. Marjolein heeft haar levensuitdagingen omgezet in kracht en kennis. Woonachtig op Ibiza, heeft ze duizenden mensen begeleid en is ze de auteur van het boek 'Het leven is een workshop'.

Met een achtergrond in economie, duikt ze diep in de connectie tussen lichaam, geest, natuur en het systeem waarin we leven. Ze deelt haar wijsheid ook via haar podcast 'People from Ibiza' en ze zet zich actief in voor haar stichting 'Vrienden van HeartConnection'.

In de podcast duiken we samen met Marjolein dieper in het begrip 'geluk'. Haar persoonlijke zoektocht naar de betekenis van dit beladen woord heeft ertoe geleid dat haar lijst met geluksmomenten alleen maar is gegroeid. Marjolein opent eerlijk en moedig haar verleden voor ons, waarin ze jarenlang met depressie kampte. Haar verhaal is er niet alleen een van worsteling, maar vooral ook van overwinning. Ze deelt inzichtelijk hoe ze deze donkere periodes in haar leven heeft weten te transformeren en nu deze kennis en ervaring graag met anderen wil delen. Marjolein gaat dieper in op het fascinerende concept van het onderbewustzijn. Ze legt een verband tussen dit deel van onze geest en biologie, en onthult hoe dit intrinsiek verbonden is met ons dagelijks gedrag. Wat bepaalt nu echt hoe we handelen en reageren? Volgens Marjolein is het antwoord te vinden in de diepten van ons onderbewuste en is biologie de sleutel tot het begrijpen en zelfs hervormen van ons gedrag. Als er iets is dat Marjolein met passie benadrukt, is het wel de kracht van het 'resetten'. Trauma's, pijnlijke herinneringen en belemmerende overtuigingen; ze zijn wellicht vastgezet in ons systeem, maar zijn niet onveranderlijk. Marjolein deelt haar methodes en technieken om een soort 'herprogrammering' van onszelf te bewerkstelligen. Haar overtuiging is sterk: ons eigen lichaam heeft het antwoord op alle vragen. We worden ook meegenomen in Marjolein's visie op de toekomst van geneeskunde en zelfonderzoek. In een wereld waar traditionele medische antwoorden soms te kort schieten, benadrukt zij het belang van introspectie en persoonlijke ontdekking. En voor diegenen die geïnspireerd zijn geraakt door haar inzichten en verhalen, heeft Marjolein een speciale verrassing: ze presenteert in de podcast haar boek "Het leven is een workshop" aan Cliff en Nick, wat belooft een verrijkende leeservaring te zijn voor iedereen die verder in deze thema's wil duiken.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast of HOPE komen interessante gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Om de week op zondag om 10:00 uur komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of HOPE, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness