#65 - David de Kock (2)

Gepubliceerd op 25 september 2022 om 10:00

David de Kock van “365 Dagen Succesvol” behoort tot de meest invloedrijke hedendaagse denkers van Nederland over geluk, relaties en succes. Al sinds 1991 creëert David zelfstandig zijn eigen succes en bouwde hij een bedrijf op dat uitgroeide tot ruim 900 medewerkers.

Hij schreef met Arjan Vergeer menig bestseller en begeleid duizenden deelnemers tegelijk via uitverkochte seminars in AFAS Live en Ziggo Dome en zijn online Academy. Al bijna 10 jaar deelt hij belangrijkste eyeopeners die cruciaal zijn voor een gelukkiger leven aan iedereen die het maar horen wil. Het is de missie van 365 Dagen Succesvol om Nederland het gelukkigste land van de wereld te maken.

In deel een van deze tweedelige podcast legt David uit waarom het zijn ambitie is om van Nederland het gelukkigste land te maken. Hij deelt zijn ideeën over een nieuw onderwijssysteem. David vertelt hoe en waarom hij en zijn partner Arjan Vergeer bezig zijn gegaan om mensen te motiveren en te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling. Hij deelt ook hun gevoel en ervaringen toen ze uiteindelijk, met 6500 man, een uitverkocht Ziggodome bereikte. David geeft ons een inkijkje in hun nieuwe boek dat binnenkort uitkomt en waarin een veelal andere kijk wordt gegeven op het thema geluk. Volgens David wordt je pas gelukkig als je van waarde kan zijn voor een ander. Hij vindt dat we niet meer geluk, maar meer liefde moeten willen hebben. Hij weerlegt een aantal open deuren over het thema geluk. We hebben het samen over de betekenis van verbinding en relaties als het om geluk en liefde gaat. Ook ligt David toe wat Corona hem voor een nieuwe inzichten heeft gegeven.

In het laatste deel van deze tweedelige podcast hebben we het over nondualiteit en over de zweethut. David legt uit hoe de zweethut traditie ooit bij de indianen de is ontstaan. Ook deelt David zijn eerste zweethutervaringen met ons. Hij legt uit waarom hij samen met zijn vrouw, Emanuela Deyanova, het boek “oneindige liefde’ heeft geschreven. Ook vertelt hij openhartig hoe hij en zijn vrouw in de relatie zitten en hoe de hobbels in hun relatie exemplarisch waren voor het boek. Volgens David kan je liefde niet vangen in een vorm of in een afspraak; het kan er alleen maar zijn. David heeft als object een tabaksblad naar de studio meegenomen. Hij legt uit waar deze symbolisch voor staat en waarom deze tijdens een zweethutceremonie wordt gebruikt. David trakteert de kijkers en luisteraars aan het eind van de tweede aflevering op een prachtig gedicht.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness