#106 - Paul van Schaik

Gepubliceerd op 9 juli 2023 om 10:00

De Rotterdamse Paul van Schaik staat ook wel bekend als Solomon Soul. Paul was vijftien jaar lang verslaggever voor diverse bekende tijdschriften. Ook heeft hij veel boeken geschreven. Totdat hij ontwaakte! 

Nu is Paul spiritueel coach en organiseert hij op vele mooie plaatsen in de wereld retraites. Ook houdt hij zich bezig met alchemie en noemt hij zichzelf gelukscoach.

In de podcast zegt Paul dat geluk eigenlijk het enige is waar we ons mee bezig zouden moeten houden. Geluk is voor hem een staat van innerlijke vrede. Paul vertelt dat hij zich veel met geluk is bezighield totdat hij een soort van ontwakingservaring kreeg, nadat er veel rampspoed op zijn levensweg terecht was gekomen. Hij is vervolgens een opleiding in gelukskunde gaan volgen. We hebben het uitgebreid over ontwaken en wat dat nu precies is. Volgens Paul is ontwaken de afwezigheid van gedachten. Paul legt uit dat we op een moment in de geschiedenis zijn aangekomen dat uiteindelijk iedereen zal ontwaken. Paul heeft het over onze kapitalistische samenleving. Volgens hem zou het goed zijn als we het geld zouden afschaffen en (weer) naar de ruilhandel terug gaan. We hebben het over wat echt waar is en wat een droom is. Als we de droom doorzien en daaruit ontwaken, vinden we volgens hem geluk en liefde. Paul bespreekt de piramide van Hawkins waarin de verschillende menselijke emoties worden genoemd in relatie tot iemands energiefrequentie. Het gesprek gaat verder over alchemie. Paul ziet zichzelf als een waarheidszoeker en in die zin dus een alchemist. We filosoferen als laatste over een ander soort van samenleving als de kapitalistische waarin we nu allen leven. Als afsluiting vertelt Paul over zijn band en waarom hij daar gelukkig van wordt.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness