#15 - Herman Wijffels & Klaas van Egmond

Gepubliceerd op 5 september 2021 om 10:00

Herman Wijffels en Klaas van Egmond komen vandaag hun gedachten over geluk met ons delen. Herman Wijffels was directievoorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en bewindvoerder bij de Wereldbank. In 2006/2007 legde hij als informateur het fundament onder het vierde Kabinet Balkenende.

Professor Klaas van Egmond is sinds 1972 milieuonderzoeker. Op basis van zijn ervingen als directeur binnen het RIVM en MNP adviseerde hij het kabinet op het gebied van milieu-, natuur- en duurzaamheidsvraagstukken. Sinds 2011 is hij als emeritus hoogleraar Milieukunde en Duurzaamheid aan de universiteit van Utrecht verbonden. Van 2012 tot 2016 was hij kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER) en samen met collega Herman Wijffels is hij initiatiefnemer van het Sustainable Finance Lab. Herman en Klaas denken dat het begrijpen van jezelf en de wereld een belangrijk aspect is van ieders geluksbeleving. Tijdens deze interessante aflevering hebben de presentatoren met de gasten het over blijheid en geluk, individualisme, collectivisme, feminien en masculien.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness