#66 - Boukje Jongedijk

Gepubliceerd op 2 oktober 2022 om 10:00

Boukje Jongedijk is advocaat en gespecialiseerd in omgevingsrecht en bouwrecht. Jarenlang heeft ze haar eigen advocatenkantoor in Oosterhout gehad. In juni 2020 heeft Boukje samen met haar man Vincent het vastgoedbedrijf van haar schoonvader overgenomen.

Zo’n tweeënhalf jaar geleden begon voor Boukje het avontuur van haar Positiviteitspodcast waarvan ze inmiddels al meer dan 60 afleveringen heeft uitgebracht. Met haar podcast baseert Boukje zich op de leer van de positieve psychologie; wie zich positief en optimistisch opstelt wordt gelukkiger, gezonder en succesvoller!

In onze podcast hebben we het samen over kindergeluk en waarom het goed is om kinderen, al op jonge leeftijd, boeken te laten lezen over geluk. Boukje legt uit wat haar doen heeft besluiten een eigen podcast te starten. Ze legt uit wat positieve psychologie is en hoe je focus op positieve dingen, negatieve emoties kunnen laten verdwijnen. Wij bespreken de tips&tricks die ze uit haar eigen podcastafleveringen heeft gehaald en nu ook toepast in haar eigen leven. Boukje vertelt wat andere mensen en het maken van verbindingen voor een invloed hebben op haar eigen geluksgevoel. Tevredenheid, dankbaarheid en de kleine dingen zijn voor haar de belangrijkste kernwoorden als het gaat om geluk. Tijdens een driegesprek worden ieders opvattingen over geluk gedeeld. Boukje vertelt over haar werkgeluk en welke keuzes ze in haar carrière als advocaat heeft gemaakt. We hebben het verder over haar ervaringen als “globetrotter” en over de verschillen van geluk in de diverse werelddelen die ze heeft bezocht en over de invloed van de moderne techniek op geluk. We discussiëren over de vraag of iemand zijn/haar geluk wel een tien kan geven. We sluiten de podcast weer af met een mooie gelukstip.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness