#28 - Patrick Kicken

Gepubliceerd op 5 december 2021 om 10:00

Patrick Kicken begon zijn radio carrière als DJ in december 1989. Tot 2016 was hij onder andere te horen op 3FM en Radio Veronica met programma’s als De Havermoutshow, Nachtwacht, Kicken voor je kiezen, Kicken wordt wakker en Kicken’s volle vrijdagshow.

In 1998 begon hij als een van de eersten in Nederland met een website met grappige filmpjes en linkjes: www.kicken.com. Patrick wordt gezien als podcastpionier en de podcastkoning van Nederland. Zo host hij onder andere drie verschillende podcasts genaamd “Praten over bewustzijn”, “Spreekbuis Podcast” en “Leven zonder stress". Recentelijk bracht Patrick een boek uit genaamd “Een leven zonder Stress”.

Met Patrick praten we over het geluk dat vanaf onze geboorte al in ons zit en over hoe lijstjes met dankbaarheid ons gelukkiger kunnen maken. We hebben het over het gevaar om geluk uit externe factoren te halen en over waarom iemand anders jou niet gelukkiger kan maken. In de uitzending legt Patrick zo duidelijk mogelijk uit wat non-dualiteit is. We praten over het ego, over nederigheid en over hoe makkelijk we labels op dingen plakken. Als laatste hebben we het in deze bijzondere aflevering over minimalisme, het delen van geluk en karma.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness