#81 - Tiny Kanters

Gepubliceerd op 15 januari 2023 om 10:00

Tiny Kanters MKM is een professionele lifecoach, auteur en inspirator. Tiny is gespecialiseerd in authentieke kracht, persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Hij heeft jarenlange ervaring bij de overheid, bedrijfsleven en als ondernemer.

Met innovatieve combinaties van verdiepende levensconcepten en een bedrijfskundige aanpak weet hij mensen te verrijken en succesvoller te maken. Zijn passie is anderen in hun innerlijke kracht te zetten. Met zijn laagdrempelige no-nonsens aanpak zorgt hij dat alle mensen spiritualiteit praktisch kunnen toe te passen in hun leven.

In de podcast vertelt Tiny dat hij in het dagelijks leven niet echt bezig is met geluk, maar dat hij zich wel bezighoudt met de dingen die kunnen bijdragen tot geluk. Voor Tiny staat geluk gelijk aan vibratie. Hij legt uit wat vibraties en frequenties zijn en hoe deze zich verhouden tot je gevoel. Onplezierige gevoelens manifesteren zich op lage frequenties en vreugdevolle gevoelens op hoge frequenties. Volgens Tiny kan je zo aan de hand van je frequentie meten wat je gelukscijfer is. Hij zegt dat hij de mogelijkheid heeft om een dialoog te voeren met zijn hogere zelf. Zo weet Tiny dat hij in potentie een hoger gelukscijfer kan bereiken. Volgens Tiny is geluk heel maakbaar omdat je het kunt beïnvloeden. Tiny legt uit waarom hij een lamp mee heeft genomen naar de studio. De lamp meet zijn hartcoherentie. Aan de hand van de kleur die de lamp aangeeft, kan je zien in welke emotie oftewel vibratie hij zit. We hebben het over de overeenkomsten tussen wetenschap en spiritualiteit. Volgens Tiny gelooft 80% van de wereldbevolking dat er iets is na de dood. Hij noemt dat zijn onstoffelijke zelf. Volgens Tiny is er het universum alleen liefde en zijn we hier op aarde om geluk te ervaren. Hij is hier uit eigen keuze met de bedoeling om zich te verbinden met zichzelf en met anderen. Volgens hem is oordelen de grootste vijand van verbinding. Tiny legt uit wat het verschil is tussen de Oosterse en Amerikaanse spiritualiteit. Volgens hem wonen in Amerika de meeste mensen die toegang hebben tot de collectieve wijsheid. Volgens Tiny gaat spiritualiteit in de toekomst steeds meer de wetenschappelijke kant op. Volgens hem staan we aan het begin van een nieuw tijdperk en zitten we in een overgangsperiode naar een hogere staat van bewustzijn.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness