#127 - Eric Mijnster

Gepubliceerd op 25 februari 2024 om 10:00

Eric Mijnster is een bevlogen spreker, schrijver en performer die zijn publiek meeneemt op een reis van zelfontdekking en persoonlijke groei. Hij is bekend om zijn vermogen om complexe thema's zoals tegenslag, keuzes, leiderschap, vergeving en liefde op een toegankelijke en herkenbare manier te presenteren.

Eric deelt zijn kennis onder andere in zijn boek ‘Hoe vind ik mijn flow’ en het boek met gelijknamige theatervoorstelling ‘Het Geluksgevoel’.

In de podcast deelt Eric met ons zijn reis naar het vinden van persoonlijk geluk en zelfontdekking. Een sleutelmoment in zijn reis was toen hij, bijna aan het einde van zijn studie, een prikbord leegmaakte en drie woorden opschreef die zijn passies vertegenwoordigden: communicatie, sporten en avontuur. Communicatie betekende voor hem het vertellen van verhalen, sporten gaf hem fysieke voldoening en avontuur voedde zijn nieuwsgierigheid. Zijn avontuur begon in de Belgische Ardennen, waar hij vast kwam te zitten in de modder met zijn Volkswagen T3. Ondanks zijn pogingen om zichzelf te bevrijden door takken onder de bus te leggen, kwam hij tot de realisatie dat hij niet kon ontsnappen. Deze ervaring leidde tot een moment van acceptatie en vrijheid, waarbij hij besloot te overnachten in zijn bus. Dit moment symboliseert een grotere waarheid in zijn leven: de strijd tegen de realiteit en het belang van acceptatie. Door te kiezen voor wat hem echt dreef, maakte hij een belangrijke verschuiving in zijn leven. Deze keuze was zowel spannend als nieuw voor hem en markeerde het begin van een nieuw hoofdstuk. Verder deelt Eric hoe hij deze principes toepast in zijn leven en werk, waarbij hij anderen inspireert om hun eigen pad te vinden. Hij benadrukt het belang van het volgen van de 'stem van binnenuit' en het vinden van je eigen 'flow'. Hij illustreert dit met voorbeelden uit zijn eigen leven, zoals het fietsen over veertien bergen gedurende 36 uur, waarbij hij zich liet leiden door zijn intrinsieke motivatie. Deze ervaringen tonen aan dat door het volgen van deze innerlijke stem, de potentie voor wat mogelijk is oneindig lijkt. Eric moedigt anderen aan om hun eigen leven in te richten op basis van wat hen werkelijk drijft, in plaats van externe verwachtingen of idealen na te streven.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast of HOPE komen interessante gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Om de week op zondag om 10:00 uur komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of HOPE, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness