#3 - Ted Prost & Tika-Danee Somers

Gepubliceerd op 9 mei 2021 om 10:00

Vele studenten menen zich minder gelukkig te voelen in de corona tijd. Eenzaamheid en onzekerheid spelen hierbij een rol. Vandaag gaan de vaste presentatoren, Nick Dreijer en Cliff Vissers, in gesprek over dit onderwerp met studenten en Maatschappelijk Diensttijd (MDT) coaches Tika-Danée Somer en Ted Prost.

Hoe blijven zij in deze tijd gelukkig en hoe proberen zij anderen gelukkig te maken? Ook gaan ze het uitgebreid hebben over MDT. Met MDT ontdekken jongeren tussen de 14 en 27 jaar hoe ze van betekenis kunnen zijn voor anderen en hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site.

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness