#34 - Eric van Deutekom & Nicole Lieve

Gepubliceerd op 16 januari 2022 om 10:00

Eric van Deutekom is werkzaam bij de Afdeling Intake&Service bij de Politie Arnhem en Nicole Lieve is Strategisch adviseur ondermijning bij de Politie Nederland. In de Podcast of HOPE vertellen Eric en Nicole over geluk in het politiewerk.

Ze leggen uit hoe je gelukkig kunt worden als je werkzaam bent in de wereld van criminaliteit en hoe angst vaak leidt tot geweld en over hoe belangrijk bewustwording en de “waarom vraag” is. We praten samen over de invloed van goede sociale contacten voor een gelukkig leven. Ook hebben we het met Eric en Nicole over huiselijk geweld, agressie en ondermijning, maar ook over hoe je gelukkig kunt worden door iedere dag weer nieuwe dingen te leren. Vanuit hun eigen ervaring leggen Eric en Nicole uit hoe belangrijk de natuur is voor je geluksgevoel en waarom dankbaarheid de tegenhanger van angst is.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness