#19 - Henry Mentink

Gepubliceerd op 3 oktober 2021 om 10:00

Henry Mentink is rasondernemer met een groen tintje. In 1994 nam hij het initiatief voor de eerste professionele Wereldwinkel en in 2002 zette Henry met behulp van crowdfunding het deelautobedrijf “MyWheels” op de kaart. Ook stond Henry Mentink mede aan de wieg van de “Nu Spaarpas”, een spaarsysteem waarbij je wordt beloond voor de aanschaf van duurzame producten en diensten.

Met de stichting “Grond van bestaan” is Henry nu bezig om, met een nieuw eigendomsmodel, de Aarde uit de handelssfeer te halen. In de aflevering praat Henry over de nieuwe economie, over het delen van liefde en harde en zachte waarden. Henry deelt met ons een gedicht over de aarde en neemt de kijkers en luisteraars mee in een oefening om in een minuut gelukkig te worden.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness