#41 - Erika Diender

Gepubliceerd op 6 maart 2022 om 10:00

Erika Diender is voorzitter College van Bestuur bij Quadraam, een onderwijsgroep uit Gelderland waaronder 14 middelbare scholen in de regio Arnhem, De Liemers en Overbetuwe vallen. Daarnaast is ze lid van de Raad van Toezicht bij SLO in Utrecht.

Zij heeft ruime ervaring opgedaan in de wereld van het openbaar bestuur tijdens haar directeurschap bij de Politie Korps Regio IJsselland. Erika heeft de leergang Rendement van Geluk van de Erasmus Universiteit in Rotterdam gevolgd en past haar kennis nu toe in de strategie van Quadraam, zo is haar boekje “Waarzeggers in het onderwijs” nu verplichte kost voor nieuwe collega’s.

In de podcast praten we met Erika over de maakbaarheid van het leven. Over het behalen van doelen en de betekening van de reis naar deze doelen toe. Erika legt uit dat ook verdrietige en mindere momenten kunnen zorgen voor geluk. We hebben het samen over geluk en kansengelijkheid en over de gevolgen van corona op het geluk van leerlingen. Erika legt uit wat de kracht en invloed van inspirerende verhalen zijn. We praten ook over het boek dat ze heeft geschreven dat gaat over waarden en geluk voor leidinggevenden. Ook hebben we het over werkgeluk en hoe we daar vaak verkeerd over denken.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness