#132 - Milan Somers

Gepubliceerd op 5 mei 2024 om 10:00

Milan Somers is ondernemer en expert in neurolinguïstisch programmeren (NLP) en hypnose. Als grondlegger van het Response Instituut en Hypnose Zorg Nederland, heeft hij innovatieve technieken zoals Quantum Hypnose en Timeline Jumping ontwikkeld.

Milan is gepassioneerd in het ontgrendelen van menselijk potentieel, waardoor hij talloze individuen, van topatleten tot vooraanstaande leiders, heeft geholpen om hun persoonlijke en professionele doelen te bereiken.

In de podcast duiken we samen met Milan in de diepe en vaak complexe vraagstukken rond geluk en persoonlijke ontwikkeling. De focus van het gesprek ligt op hoe individuen vaak hun eigen geluk meten door zichzelf te vergelijken met anderen, wat resulteert in een eindeloze cyclus van ontevredenheid. Milan benadrukt dat echte voldoening niet komt uit externe bevestiging, maar van een innerlijke harmonie en het realiseren van persoonlijke waarden. Milan stelt dat geluk niet als een afzonderlijk doel nagejaagd moet worden. In plaats daarvan ziet hij het als een bijproduct van leven in lijn met iemands ware zelf en kernwaarden. Dit proces omvat vaak persoonlijke crises, die essentieel zijn voor diepgaande persoonlijke groei en elke crisis biedt een kans om te upgraden naar een betere versie van zichzelf. Gedurende het gesprek introduceert Milan enkele krachtige metaforen, zoals het idee van het upgraden van de 'softwareversies' van jezelf, die illustreren hoe individuen continu verbeteringen en aanpassingen ondergaan in hun streven naar zelfverwezenlijking. Hoewel dit proces oneindig en soms uitputtend kan lijken, wordt het belang van dankbaarheid en het waarderen van het huidige moment onderstreept. Milan bespreekt ook het concept van geluk als een abstract en vaak ongrijpbaar doel, en suggereert dat mensen zich beter kunnen richten op concrete aspecten van hun leven zoals bewustzijn, persoonlijke groei en het bereiken van specifieke levensdoelen. Dit helpt bij het herdefiniëren van wat geluk betekent op een persoonlijkere en direct toepasbare manier. Naarmate het gesprek zich ontwikkelt, verkent Milan de invloed van het onderbewustzijn op onze percepties en de realisatie van ons potentieel. Hij legt uit hoe het onderbewustzijn onze realiteit vormgeeft en hoe het heroriënteren van onze diepste overtuigingen ons kan helpen bij het bereiken van een authentieker en voldaner leven. We ronden de podcast af met een oproep aan de kijker en luisteraars om hun eigen definities van geluk te heroverwegen en dieper na te denken over wat hen werkelijk drijft en vervulling biedt.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast of HOPE komen interessante gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Om de week op zondag om 10:00 uur komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of HOPE, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness