#63 - Isabelle Feteris

Gepubliceerd op 11 september 2022 om 10:00

Op haar zestiende was Isabelle Feteris niet tevreden met haar gezicht en haar figuur. Ze besloot daarom af te vallen en ontwikkelde een eetstoornis. Als gevolg hiervan leed ze aan extreem ondergewicht en werkten vele lichamelijke functies niet meer optimaal. Ze wilde echter blijven leven en begon keihard aan haar mindset te werken omdat ze van binnen wist dat dat haar gelukkig kon maken.

Isabelle ging intensieve coachingstrajecten volgen, seminars bezoeken, boeken lezen, podcasts luisteren, gelijkgestemden bezoeken en ze ging sporten. Ze besloot er 1000% voor te gaan, waardoor ze uiteindelijk wereldkampioen powerliften werd. Na haar sportcarrière is ze psychologie staan studeren. Nu is Isabelle mindsetcoach en begeleid ze anderen om het beste uit zichzelf te halen. Ze is tevens de auteur van het boek ‘Stoppen met uitstellen”.

In de podcast vertelt Isabelle dat mensen ongelukkig zijn omdat ze geluk nastreven. Volgens haar zit geluk alleen in het nu. Ze zegt dat geluk een gevolg is van het leiden van een goed leven. Isabelle legt uit dat uitstelgedrag je uit het nu haalt, omdat je dan te veel in je hoofd zit. Ze verklaart hoe het haar lukte om met minder trainen meer resultaten te bereiken. Isabelle vertelt ook hoe haar lukte om, ook in de minder periodes in haar leven, door haar mindset geloof in zichzelf te houden. Volgens haar zijn kleine stapjes en positieve gedachtes de weg naar succes. Ze legt uit dat mensen zichzelf vaak wijs maken dat ze goed bezig zijn, maar dat dat vaak helemaal niet zo is. Volgens haar zouden veel mensen wel eens wat eerlijker tegen zichzelf mogen zijn en slecht gedrag niet voor zichzelf moeten goedpraten. Ze vertelt in de podcast verder openhartig over haar eetstoornis en hoe ze hiervan is “genezen”. Volgens haar is er vandaag de dag te veel afleiding en zouden we vaker even stil moeten staan en soms even helemaal niets moeten doen. Isabelle legt uit dat het erg belangrijk is dat we onze rustmomenten inplannen in onze agenda. Ze vertelt waarom inspiratie zonder actie leidt tot frustratie. Volgens haar krijg je in het leven wat je verdient. Ze zegt dat we zijn opgegroeid door in kaders te denken, maar dat het de meeste voldoening geeft door hierbuiten te denken. Ook legt ze nog uit waarom Isabelle zich “powercoach” noemt.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness