#108 - Brahman Menor

Gepubliceerd op 23 juli 2023 om 10:00

Brahman Menor begon ooit als bodybuilder, tilde honderden kilo's en hield zich aan een calorierijk dieet. Door een spirituele ervaring maakte hij een 180 graden ommezwaai in zijn leven en ging op zoek naar de juiste voeding voor zijn lichaam. Brahman Menor leeft nu van prana wat inhoudt dat hij leeft zonder eten en drinken nodig te hebben.

Hij leidt een leven van eenvoud en minimalisme. Brahman Menor organiseert retraites waarbij hij ook anderen leert hoe je je lichaam onafhankelijk maakt van eten en drinken.

In de podcast vertelt Brahman Menor dat geluk hem tegenwoordig niet meer bezighoudt. Vroeger wel, toen was hij meer bezig met ego en verzamelen. Toen wist hij ook nog niet dat er zoiets als een ziel was. Volgens hem bepaalt je persoonlijkheid of je wel dan niet geluk ervaart. Hij merkt dat er nu een soort van neutraliteit is in zijn zijn. Brahman Menor vertelt hoe zijn leven voor zijn vijftigste eruit zag en hoe zijn verlichtingsmoment resulteerde in een leven zonder grote pieken en dalen. Voor hem is voldoening in de plaats gekomen van geluk. Brahman Menor zegt dat zijn lichaam een tool is om te ervaren dat los staat van zijn zijn. Hij heeft nog wel een ego, maar deze hoeft niet meer gevoed te worden. Zijn voldoening haalt hij tegenwoordig uit het delen. Brahman Menor legt uit hoe je als kind de verbinding met het goddelijke verliest. Het is echter mogelijk dat je je op een later moment in je leven, door een verlichtingsmoment, weer met het goddelijke verbindt, wat in feite overeenkomt met de ervaring die je beleeft als je dood bent. Brahman Menor vertelt het bijzondere verhaal hoe hij zijn eigen verlichtingsmoment heeft ervaren. Hij legt uit hoe hij uiteindelijk de reis heeft afgelegd naar het leven van prana, wat inhoudt dat hij sinds enige jaren niet meer eet en drinkt en leeft van de universele energie. Brahman Menor vertelt dat alle kennis en ervaringen opgeslagen zijn in de cellen van je lichaam. Deze cellen zijn energiebronnen die zich kunnen vullen met prana of te wel levensenergie, zonder dat daar eten en drinken voor nodig is. Volgen Brahman Menor zullen uiteindelijk over 50 jaar kinderen worden geboren die nakomelingen zijn van ouders die van prana leven waardoor de nakomelingen ook niet meer hoeven te eten en te drinken. Volgens hem is dit de oplossing voor heel veel klimatologische problemen. Ook worden we dan niet meer ziek, waardoor ook de medische wereld enorm wordt verlicht. Brahman Menor legt uit wat volgens hem (re)incarnatie inhoudt en hoe we allemaal, ook de vorige levens, met elkaar delen. Hij vertelt als laatste een paar bijzondere ervaringsverhalen van zijn cursisten.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness