#94 - Joris Linssen

Gepubliceerd op 16 april 2023 om 10:00

Joris Linssen is een bekende Nederlandse tv-presentator, muzikant en schrijver. Joris presenteerde verschillende televisieprogramma's, zoals ”Joris' Showroom”, “Joris' Kerstboom”, “Taxi”, “Brok in de keel” en “Boeddha in de polder”. Het meest bekend werd Joris door het programma “Hello Goodbye”, waarin hij mensen op Schiphol aanspreekt die staan te wachten op een aankomst of een vertrek.

Joris is ook de leadzanger van de band Joris Linssen & Caramba, die Latijns-Amerikaanse muziek ten gehore brengt. Naast zijn werk in de entertainment heeft Linssen de boeken “Joris' wereld” en “Het boek Louis” uitgebracht.

In de podcast vertelt Joris dat volgens hem het thema geluk iedereen veel bezighoudt omdat geluk het belangrijkste in het leven is. De meest gelukzalige toestand in het leven is tevredenheid volgens hem. Joris vertelt dat hij zich momenteel extra veel met geluk bezighoudt door zijn nieuwe serie "Boeddha in de polder". De mensen die hij interviewt gaan of gingen door een ernstige crisis. De serie vertelt hoe ze na die crisis hun geluk weer vonden. We hebben het over dementerende mensen en wat dementie met hun gelukzaligheid doet. Joris vertelt dat hij het mooi vindt om levensverhalen van mensen aan te horen. Hij vertelt een verhaal over zijn stiefvader Louis en hoe dit de start was van een spirituele zoektocht. Ook heeft Joris het over zijn eigen leven en hoe hij heeft gemerkt dat je met kleine dingen ook grote dingen kunt bereiken. Volgens hem wordt je pas echt gelukkig als je anderen helpt om gelukkig te worden. Joris legt uit dat het de bedoeling is dat we als mensheid samenwerken en elkaar helpen. De huidige ontwikkeling is dat mensen helaas individualistischer en materialistischer worden en dat maakt volgens Joris juist niet gelukkig. De ziekte van deze tijd is volgens Joris dat we "nepverbonden" zijn met elkaar. Hij vertelt dat volgens hem het succes van "Hello Goodbye" zit in het echte contact met echte mensen. Mensen stijgen vaak boven zichzelf uit als je echte interesse in ze toont. Volgens hem moet je jezelf wel een beetje dwingen om tijd voor iemand te maken. Iedereen vindt van zichzelf dat ze druk zijn of denken dat anderen al maar druk zijn. Joris vertelt een mooi verhaal over oma Miep met wie hij spontaan uit ging eten en met wie hij uiteindelijk bevriend is geraakt. We hebben het over het contact maken via Tinder en hoe dit zowel zijn positieve als negatieve kanten heeft. Volgens Joris zijn de meeste mensen in het echte leven heel aardig voor elkaar terwijl de media ons iets heel anders wil doen geloven. Volgens hem is het voor de geluksindex niet goed als je mensen angstig maakt. Joris vertelt ook een mooi verhaal over zijn vrouw en hoe hij heeft geleerd met haar gelukkig te zijn. Uit een TV-ervaring blijkt dat je voor een tijdje alleen prima gelukkig kunt zijn, maar dat je op de lange termijn toch echt de ander nodig hebt. Een aantal mooie ontmoetingen passeren in de podcast de revue. Joris vertelt verder hoe hij voor zijn laatste programma een paar dagen in de natuur moest doorbrengen om zijn totemdier te vinden. In de podcast hoor je hoe dat ging en welk totemdier het is geworden. Joris vertelt ook waarom de 8 uit de missie van Hope XXL hem zo aanspreekt. Als laatste deelt Joris een praktische gelukstip met ons.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness