#76 - Brian de Mello

Gepubliceerd op 11 december 2022 om 10:00

Brian de Mello is econoom, personal coach, ondernemer, marketeer, columnist, auteur en... optimist. Brian heeft een passie voor tekst en creatie die hij kwijt kan in zijn rol als hoofdredacteur van “The Optimist”, een tijdschrift dat streeft naar het bieden van positieve perspectieven.

In de podcast vertelt Brian dat hij is gestopt met het nastreven van geluk. Hij houdt zich bezig met optimisme en ervaart dat geluk hem daarom automatisch vindt. Optimisten dragen volgens Brian bij aan een betere wereld omdat zij kijken naar wat wel mogelijk is. Dit wil niet zeggen dat optimisten allemaal “blije eieren” zijn, maar realisten met hoop. Brian legt uit hoe een optimistische levensstijl eruit ziet. Optimisme zit in je genen, maar volgens hem kun je je optimistische spier wel trainen en ontwikkelen. Dat doe je onder andere door meer positieve berichten te lezen. Zeker de laatste tijd komt positief nieuws minder snel boven drijven, waardoor je echt je best moet doen om positief te blijven. Brian vertelt een praktijkverhaal over de lastige tijd die jongeren doormaken en over hoe je ook die doelgroep blijer kunt maken. Volgens hem is het voor mensen die in de put zitten vaak de oplossing om verbinding te zoeken. Hij looft het aantal mensen die graag iets voor een ander doen. Dit zijn er veel meer dan we denken. Brian legt uit dat we in een transitieperiode zitten, dat we naar een ander tijdperk gaan en dat met name de jongeren daarvan gaan profiteren. Wat dat betreft ziet Brian de toekomst positief in. Volgens hem is het een prima tijd om kinderen op de wereld te zetten. We kunnen onze kinderen hoop en vertrouwen geven en ons inzetten om een betere wereld voor hen te creëren. We hebben het over de externe factoren die al dan niet invloed hebben op ons geluk. Brian legt uit waarom hij het blad “The Optimist” op de markt brengt en hoe dit blad bijdraagt tot meer hoop, vertrouwen en geluk. Volgens hem zijn onze zekerheden die wij (denken te) hebben tijdelijk; echte zekerheden zitten in je hart. Brian zegt dat je de controle kunt nemen over jezelf en de wijze waarop we naar dingen kijken. Wij moeten ook accepteren dat we af en toe mindere momenten hebben, zonder ongeluk kan er volgens Brian namelijk geen geluk zijn. Het is volgens hen belangrijk om te realiseren dat het fijn is dat we soms een beetje hulp krijgen, maar dat wij wel de regisseur van ons eigen leven zijn. Soms moet je daarom echt aan de slag om iets te bereiken. Brian zegt dat veel van de huidige problemen als burn-outs terug te voeren zijn op dingen uit onze jeugd. Wij hebben het verder over de redenen waarom we hier op aarde zijn. Volgens Brian ontstaan de meeste kleine en grote problemen in de wereld door gesloten geesten, dit zijn mensen of leiders die zich niet kunnen verplaatsen in de ander.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness