#77 - Sanny Verhoeven

Gepubliceerd op 18 december 2022 om 10:00

Sanny Verhoeven is presentatrice en actrice die bekend is van haar rollen in ondermeer Onderweg naar Morgen, Goede tijden, slechte tijden en ZOOP. Om overeind te blijven in de tv-wereld is ze zich gaan verdiepen in bewustzijn en persoonlijke groei.

Tegenwoordig is Sanny ondernemer, blogger, vlogger, motivator en met haar kanaal “Sanny zoekt geluk” een van Nederlands grootste influencers. Sanny wil, door haar zoektocht naar geluk te delen, grote groepen mensen inspireren om hun positiviteit, zelfverzekerdheid en bewustzijn te vergroten en dus zo gelukkiger te worden.

In de podcast zegt Sanny dat ze haar geluk inmiddels heeft gevonden. Voor haar heeft geluk erg met vrijheid, autonomie en persoonlijke groei te maken en dat is nu helemaal prima in haar leven. Ze legt echter ook uit dat je eigenlijk nooit uitgegroeid bent. We hebben het met Sanny over mediteren, wat dat precies is en waarom dat zo goed voor je is. Ze vertelt dat “De kracht van het Nu” van Eckhart Tolle een van de eerste boeken was die zij tegenkwam op haar zoektocht naar geluk. Ze legt uit dat je wilt voorkomen dat je de hele dag wordt geleid door je gedachten. Dit doe je door, in de derde persoon, te kijken naar je eigen gedachten. Sanny zegt dat, door in contact te komen met je onderbewustzijn, je jezelf eigenlijk kunt (her)programmeren. Ze legt uit hoe ze haar toekomst opnieuw heeft vormgegeven door afscheid te nemen van haar beperkende overtuigingen. Sanny vertelt wat affirmaties zijn en hoe deze je helpen om van je beperkende overtuigingen af te komen. Volgens haar vertelt je intuïtie, je gevoel of je ziel wat de ware weg is die je moet volgen. We praten samen over hoe het halen van doelen je beter laten voelen. Omdat ideeën vaak in je hoofd blijven zitten, brengt Sanny een handige planner op de markt. Ze legt uit hoe deze mensen echt helpt om structuur, rust en voldoening aan te brengen in hun leven. Volgens Sanny zitten we in een shifttijdperk en komen we steeds meer in een hogere staat van bewustzijn terecht. Dit is ook meer nodig dan ooit, omdat we tegenwoordig zoveel prikkels krijgen op een dag. Ondanks dat ze zelf ook veel met social media bezig is, denkt ze niet dat het gebruik hiervan erg gezond is. We praten over de dingen die we kunnen doen als we overprikkeld raken. Sanny is de eerste gast die haar gelukscijfer een tien geeft. Ze legt ook uit hoe het komt dat ze momenteel zo gelukkig is. Ook Cliff en Nick geven, op verzoek van Sanny, een cijfer voor hun geluk. We hebben het verder over de invloed van de seizoenen op ons gemoed en energielevel en wat we daaraan kunnen doen. Als laatste legt ze uit waar geluk echt te vinden is. Haar laatste gelukstip: Ga minder doen!

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness