#45 - Henk Fransen

Gepubliceerd op 3 april 2022 om 10:00

Henk Fransen is in 1985 afgestudeerd als arts. In 2016 heeft hij zich vrijwillig uit het artsenregister laten uitschrijven. Henk Fransen voert geen praktijk meer en behandelt ook geen patiënten meer. Hij geeft naar beste vermogen zijn mening en informeert mensen over hun zelfgenezend vermogen.

Hij heeft over dit onderwerp diverse boeken geschreven. Verder publiceert Henk regelmatig blogs en artikelen op zijn website en geeft hij online cursussen over het verhogen van je trilling.  

In de podcast legt Henk uit dat het beter is om juist niet zo met geluk bezig te zijn. Alles in de wereld en het leven gaat op en neer, dus accepteer dat je af en toe ongelukkig bent. Volgens Henk heeft echt geluk geen tegenpool maar is het de vervulling van je ziel. Hij verbaast zich erover dat zoveel mensen dingen doen die hen eigenlijk niet interesseren. Henk legt uit dat we juist gelukkig worden als we dingen doen waar we blij van worden of te wel in flow van raken. Volgens Henk leven we in een tijd waarin veel “duistere zaken” aan het licht komen en dat we deze chaos nodig hebben om daar vanuit iets moois op te bouwen. Hij legt uit dat we allemaal lichtwezens zijn er dat er per seconden miljoenen wonderen gebeuren in onze eigen cellen. We zijn volgens Henk een met het licht van de schepping en verbonden met alles. Hij legt ook uit dat we vaak te individueel bezig zijn en dat het belangrijk is dat we dieper gaan ademen en ons beter gaan ontspannen.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness