#125 - Eindbazen Wiggert Meerman & Michel Vos

Gepubliceerd op 11 februari 2024 om 10:00

In hun succesvolle podcast 'Eindbazen' ontvangen Wiggert en Michel vooraanstaande gasten en invloedrijke persoonlijkheden met wie zij diepgaande gesprekken voeren en waar luisterraars waardevolle inzichten kunnen opdoen.

Wiggert Meerman is een inspirerende spreker, coach en avonturier, bekend om zijn werk in persoonlijk leiderschap en het helpen van topsporters, CEO's en ondernemers. Hij integreert inheemse wijsheden met moderne high-performance strategieën, een aanpak die hij deelt in zijn bestselling boek 'Op zoek naar antwoorden' en tijdens zijn populaire retreat 'Rite of Passage'. Michel Vos is een veelzijdige ondernemer en spreker met een passie voor het optimaliseren van energie, effectiviteit en processen, constant op zoek naar innovatieve manieren om het leven efficiënter te maken. Michel is de bedenker van het XII Waves Protocol en auteur van 'Get Your Shit Together', waarin hij zijn methode voor succes en persoonlijke groei deelt, gebaseerd op zijn ervaringen als ondernemer en zijn interesse in mixed martial arts. 

In de podcast duiken we met Wiggert en Michel in de essentie van geluk, de waarde van eerlijkheid, zelfontdekking en de onmiskenbare kracht van levensuitdagingen. Wiggert Meerman opent met een blik op zijn zoektocht naar geluk, waarbij hij de neiging beschrijft om dit in externe factoren te zoeken. Zijn verhaal weerspiegelt een diepgaande reis naar zelfrealisatie en de uitdagingen die hij onderweg tegenkomt. Michel Vos voegt hieraan toe door te reflecteren op zijn eigen pad naar geluk. Hij benadrukt het belang van het waarderen van persoonlijke prestaties en het bewust zijn van de valkuilen van het najagen van niet-bestaande of onbereikbare doelen. Een kernthema in de discussie is de rol van eerlijkheid in het leiden van een authentiek leven. Michel legt uit hoe volledige eerlijkheid over persoonlijke verlangens en afkeuren cruciaal is om een pad naar echt geluk te openen. Deze filosofie daagt uit om voorbij de grenzen van sociaal wenselijke normen te kijken en authentiek te zijn in zowel woorden als daden. Het gesprek gaat verder met de bespreking van hoe uitdagingen en persoonlijke crises vaak dienen als katalysatoren voor groei en zelfinzicht. Zowel Wiggert als Michel erkennen dat hoewel moeilijke momenten pijnlijk kunnen zijn, ze waardevolle lessen bieden en bijdragen aan de ontwikkeling van veerkracht. De aflevering belicht ook het belang van intrinsieke motivatie en de zoektocht naar persoonlijke voldoening. De gasten illustreren dat ware tevredenheid en geluk niet alleen voortkomen uit externe prestaties of materiële bezittingen, maar vooral uit een diep begrip en acceptatie van het zelf. Ten slotte delen Michel en Wiggert praktische adviezen en inzichten over hoe om te gaan met levensuitdagingen. Ze benadrukken het belang van het aangaan van uitdagingen, het vinden van persoonlijke voldoening en het omarmen van de reis naar zelfontdekking. Het gesprek met deze collega-podcasters biedt een genuanceerde kijk op het concept van geluk, waarbij zelfkennis en authentieke zelfexpressie als cruciaal worden beschouwd voor een vervuld leven.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast of HOPE komen interessante gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Om de week op zondag om 10:00 uur komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of HOPE, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness