#85 - Giel Beelen

Gepubliceerd op 12 februari 2023 om 10:00

Giel Beelen is een bekende radio-dj en presentator. Vanaf 1997 was Giel te horen op 3FM, Veronica, BNNVARA en NPO Radio 2. In een periode waar het niet zo lekker met hem ging, ontdekte Giel dat je niet alleen je lichaam maar ook je geest kunt trainen.

Hij begon zelfhulpboeken te lezen en startte de, inmiddels zeer succesvolle, podcast KUKURU waarin hij in gesprek gaat met inspirerende sprekers over zelfontwikkeling en spiritualiteit om te vernemen en te delen wat je kan doen om het optimale uit het leven te halen.

In de podcast vertelt Giel dat hij niet zo veel heeft met de term geluk. Volgens hem ga je dan streven naar een situatie waar geen ellende is en dat is niet wat het leven is. Volgens hem kun je beter op zoek gaan naar iets dat je graag doet, iets wat zingeving brengt. Giel zegt dat mensen vaak de fout maken dat ze denken dat ze hun gedachten zijn. Volgens hem zijn mensen dan ook niet op zoek naar geluk, maar meer op zoek naar een soort van rust. Giel legt uit dat, ondanks dat we het gevoel hebben dat we leven in een dualiteit, eigenlijk alles één is. Voor Giel was het de auteur Eckhart Tolle die bij hem het kwartje liet vallen. Als je je beseft dat we niet onze gedachtes zijn, dan laat je je minder snel leiden door je ratio en emoties. Hij legt uit wat zijn bewustwordingsmoment voor gevolgen heeft gehad voor zijn carrière als bekende DJ en zijn nieuwe podcastuitdaging met KUKURU. Giel probeert mensen met KUKURU mensen deelgenoot te maken van zijn ontdekkingsreis en vindt het mooi als hij mensen daarmee kan inspireren. Giel noemt een paar KUKURU gasten die hem extra hebben geïnspireerd op zijn ontdekkingsreis. We praten over flow en wat dat nu precies betekent en hoe het voelt om in dienst te zijn van het universum. We hebben het over Jezus en waarom Giel hem “The Guy” vindt. Hij legt ook uit wat religie voor hem betekent en hoe zich dit verhoud met spiritualiteit. Giel vertelt over zijn wereldreis die hij dit jaar maakt met zijn vriendin Floor en hoe spannend hij dit vindt. Hij vertelt ook over de goede en slechte momenten in zijn leven. Volgens Giel zit geluk niet in lekker eten of veel geld hebben, maar in de kleine dingen, de stilte en je ademhaling. Hij legt uit dat je moet oppassen dat je niet je boeken gaat leven, maar je eigen weg kiest. Aan het eind van de podcast legt Giel uit nog waarom hij een passie heeft voor varkentjes. Zijn belangrijkste gelukstip; ga koud douchen!

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness