#111 - Roy Martina

Gepubliceerd op 13 augustus 2023 om 10:00

Drs. Roy Martina is een wereldwijd bekende arts, trainer/spreker en livecoach. In zijn bijna vijftigjarige carrière heeft Roy maar liefst 88 boeken geschreven over het holistisch welzijn van de mens. Roy staat bekend om zijn benadering van genezing die verschillende traditionele en alternatieve methoden combineert.

Hij presenteert zichzelf als een expert in "bio-energetische genezing" en specialiseert zich momenteel in de quantumwereld.

In de podcast vertelt Roy dat hij totaal niet met geluk bezig is. Geluk is volgens hem de natuurlijke staat van zijn; Als je weet wie je bent en waar je wilt zijn, ben je standaard gelukkig. De meeste mensen denken dat ze wat zijn, maar dat is geheel wat anders legt Roy uit. Hij vertelt dat we als leeuwen op de wereld komen, maar als schapen opgroeien. Onze overtuigingen zijn dan ook niet waar, maar die heb je opgepikt in je omgeving. Volgens Roy komt er een moment van waarheid en dat is op het moment dat je je lichaam verlaat. Volgens Roy zijn we onsterfelijke levens die willen ervaren hoe het is om mens zijn. Hij vertelt over zijn eigen bijna dood ervaring en hoe hij tijdens die ervaring niet meer terug wilde naar de dualiteit. Daar waar hij was, was alles non-duaal. Ook vertelt Roy hoe hij, gedurende de tijd dat hij 6 maanden niet at en dronk, in een staat van puur geluk was. Roy vertelt hoe je met quantumhypnose in de tijd tussen levens in kunt komen. Hij legt uit dat we een lineaire ervaring met tijd hebben, maar dat daarboven alles tegelijk gebeurt en dat tijd daar niet bestaat. We praten verder over hypnose. Roy vertelt dat je daarmee alle overtuigingen kunt kwijtraken en tot je pure ik kan komen. Volgens Roy creëren je overtuigingen jouw waarheid. Als je alles laat vallen dat je denkt te weten, sta je open om te ontdekken. We hebben het over de kracht van de mind en hoe je daarmee fysiologische resultaten kunt bereiken. Volgens Roy gebeurt alles op energetisch niveau en kan je jezelf gezond denken. We praten over onze mentale kracht en over het buigen van lepels, Roy zegt dat Uri Geller dat ook echt kan. Roy legt uit dat het lastig is, door de vele invloeden van buiten, de echte waarheid te destilleren. We hebben het verder over wetenschap. Volgens Roy worden we opgevoed binnen een wetenschappelijk frame van denken. Ook hij is als dokter wetenschappelijk opgeleid, maar hij kwam er persoonlijk achter dat er ook nog een andere wetenschap is. Hij vertelt wat zijn ervaringen zijn met andere methodieken. Na 45 jaar is hij nog steeds aan het leren en ervaren. Wat volgens hem ontbreekt in de wetenschappelijk geneeskunde is de energetische kennis. Omdat ze het niet kunnen meten, zou het niet bestaan, maar dat is volgens Roy natuurlijk niet zo. In de westerse samenleving loop je in de geneeskunde steeds meer tegen een muur op. Hij begrijpt dat het lastig is voor mensen om de juiste weg in het ruime aanbod van homeopathische aanbieders te vinden. De huidige gezondheidszorg is geen echte gezondheidszorg, maar zorgt alleen voor het bestrijden van symptomen zegt Roy. Volgens hem zijn de bijwerkingen van medicijnen wereldwijd de nummer één doodsoorzaak. Holistische geneeskunde is daarentegen een uitnodiging voor verandering. Volgens de wetenschap is Roy een kwakzalver, terwijl het volgens hem juist andersom het geval is. Hij zegt dat hij kan bewijzen dat homeopathie echt werkt, maar dat de farmaciebedrijven publicatie hiervan voorkomen.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness