#60 - Christopher van Drie

Gepubliceerd op 17 juli 2022 om 10:00

Christopher van Drie houdt zich al van jongs af aan bezig met vragen waar hij op school geen antwoorden op kon krijgen. Nadat hij als 19 jarige jongen in een crisis was beland voelde hij dat hij wat aan zijn negatieve gedachten en emoties moest gaan doen.

Het spirituele leerplan “Een Cursus in Wonderen” veranderde zijn hele leven en hielp hem los te komen van negatieve zelfbeelden en hem in contact te brengen met zijn innerlijke liefdevolle stem. Vele opleidingen, cursussen en lessen later helpt Christopher nu ook anderen, als coach, om over de hindernissen te komen die mensen belemmeren hun ware levensmissie te leven.

In de podcast vertelt Christopher dat gedachten die je vaak hebt, op een gegeven moment een overtuiging worden. Hij legt uit wat de zes stappen zijn om onjuiste overtuigingen te ontdekken en deze uit te schakelen. Volgens Christopher kom je, als je je ego hebt ontmantelt, bij je ware aard waar puur geluk zit. Hij legt uit dat het ego bestaat, omdat wij er betekenis aan geven. Ook vertelt Christopher dat je geluk wordt bepaald door waar je in gelooft. Hij legt in de podcast uit wat De Cursus in Wonderen is. Hij verklaart ook het verschil tussen de Cursus en religie. Hij deelt openhartig zijn ervaringen met ons en Christopher legt uit waarom hij met persoonlijke ontwikkeling bezig ging en hoe hij vervolgens op het pad van de Cursus kwam. Christopher ontdekte dat de oordelen over hemzelf voor veel negativiteit hebben gezorgd en dat de kunst van vergeven hem heel veel heeft gebracht. Hij vertelt hoe het verlangen kan zorgen dat je waardevolle stappen in je leven zet. Hij legt verder in de podcast uit wat het talentenspel is en hoe dit je kan helpen om je passie, zingeving en geluk te vinden. Hij verklaart ook waarom hij vindt dat het talentenspel ook op school gegeven zou moeten worden. Wij gaan dieper in op de verklaring dat het geluk van binnen zit en welke rol het ego daarin speelt. Christopher geeft ons handvatten om het ego belachelijk te maken en minder serieus te nemen. Zijn tip voor meer geluk: ga lief hebben.

Bekijk hier de aflevering

Beluister hier de aflevering

Algemeen:

In de podcast komen wekelijks gasten aan het woord met wie we praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hun bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? Onze gasten nemen foto’s mee die hen gelukkig maken. Deze komen tijdens de opname op het scherm voorbij. Ook vragen wij de gasten om een boekje of een ander object mee te nemen dat voor hun symbool staat voor geluk.

Iedere zondagochtend komt er een nieuwe aflevering online van de Podcast of Hope, die je kunt beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts of bekijken op YouTube en deze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook, en Instagram. Heb je een leuke suggestie voor onze podcast of wil je zelf een keer je verhaal komen vertellen, stuur dan een mailtje naar podcast@hope-xxl.com of laat een bericht achter op deze site

Tot de volgende keer!

Missie: De wereld waarin we leven biedt nog geen gelijke kansen. Voldoende eten en drinken, een adequate opleiding, goede gezondheidszorg, vrede en geluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar stap voor stap wordt het beter en zijn we op weg naar een oktopische samenleving, waarin iedereen zijn of haar leven als goed kan beschouwen. Het is een lange reis, maar we zijn op weg… Moving towards Happiness